Sport

Török kihagyja az olimpiát: fél évre eltiltották

torok-bela(3)(210x140)(2).jpg (török béla, )
torok-bela(3)(210x140)(2).jpg (török béla, )

A magyar férfivízilabda-válogatott olimpiára készülő játékosát, Török Bélát pozitív A tesztje miatt fél évre tiltotta el a szövetség.

Mint arról korábban írtunk, a Szeged-Honvéd áprilisi bronzmérkőzés után vettek mintát a Magyar Antidopping Csoport ellenőrei a válogatott tagjaitól, és egyikük A tesztje pozitív eredményt mutatott.

Még aznap délután kiderült, az érintett Török Béla, a szegediek pólósa volt, akinek vérnyomáscsökkentő gyógyszere okozta a pozitív mintát, ugyanis a pirulák olyan összetevőt tartalmaztak, amely tiltólistán szerepel. Ezt követően megindult az ítélethozatal, melynek szerdán lett meg az eredménye.

A Magyar Vízilabda Szövetség doppingbizottsága ennek értelmében fél évre eltiltotta Török Bélát, a bajnoki bronzérmes és kupagyőztes Szeged játékosát. Így a jpólós biztosan nem lesz ott Londonban, ugyanis az olimpia 65 nap múlva kezdődik.

“A tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a sportoló, orvosi javallatra szedett vérnyomáscsökkentő gyógyszere okozta a pozitív dopping mintát. Ennek szedésére Török Béla előzetesen kérhette volna az úgynevezett TUE engedélyt, de ezt elmulasztotta. Éppen ezért vétett a dopping szabályzat ellen, ezért hozott a Doppingbizottság, eltiltó határozatot. Ugyanakkor a sportoló jóhiszeműségét ebben az ügyben a Doppingbizottság sem kérdőjelezte meg.” – áll a szövetség közleményében, de az ítélet ellen Török Béla két héten belül fellebbezhet. Erre azonban nem biztos, hogy sor kerül.

“Erre a döntésre nem számítottam, nem gondoltam, hogy ilyen súlyos lesz. Három hónapnál többre senki nem számított. Sajnos nem így lett. Nagyon csalódott, szomorú, elkeseredett vagyok, nem is tudom, mi erre a jó jelző. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe fogok kerülni. Egyelőre nem tudom, hogy fellebbezünk-e, nem sok értelmét látom, de ezt később döntjük el.” – nyilatkozta Török a vlv.hu-nak.

A válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes elmondta, nem hív be mást a keretbe Török Béla helyére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik