Sport

Szétválhat az aranypáros

Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )
Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )

A hétvégi duisburgi kajak-kenu világkupa versenyen egymás ellen megy a Szabó-Csipes és a Kovács-Janics páros. Meglehet, bomlik az athéni aranycsapat.

A lányok nem nyilatkoznak, edzenek és bizonyítani akarnak (Fotó:MTI)

A Nemzeti Sport információi szerint Csipes Ferenc úgy döntött, hogy az eredetileg tervezettekkel ellentétben – Kozák Danuta és Fazekas Krisztina válogatózott volna a K-1, 500-as londoni repülőjegyért – a Szabó Gabriella-Csipes Tamara és a Kovács Katalin-Janics Natasa duót is össeereszti egymással Duisburgban, a hétvégi világkupa versenyen.

Meglehet Csipes Ferenc úgy látja, az ősszel gyermeket szült Janics Natasának nem ideális az edzettségi állapota, a formája elmarad az időszaknak megfelelőtől, vagy Kovács Kati, aki kézműtéten esett át januárban nem az igazi, vagy csak szimplán nem megy jól a hajó. Csipes azt viszont biztosan tudja, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon Kovács Kati a szülési szabadságon lévő Janics helyett Csipes Tamarával ült össze és ment pazarul, lettek aranyérmesek.

A Kovács-Janics páros először Pekingben nyert

A tét nem kicsi. Csipes mester elmondása szerint: “Kíváncsi vagyok, mire képesek a lányok egymás ellen, és ha úgy látom, egyik páros sem mutat kiemelkedő teljesítményt, pontosabban, ha Katiék nem tudnak nagy fölénnyel nyerni Tamaráék ellen, akkor megbontom a párosokat.” Magyarra fordítva: ha nem tetszik Csipesnek amit lát, felbomolhat a kétszeres olimpiai bajnok egység.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik