Sport

Kozma: túlélésből jeles

A debreceni úszó Európa-bajnokságon, a 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében – a legjobb idővel fináléba jutó – Kozma Dominik az első ötven után harmadikként fordult, majd feljött a második helyre, amit az utolsó hossz kezdetéig tartani is tudott. Aztán viszont egyre többen felúsztak rá és úgy tűnt, nem lesz meg a dobogó, de jobb benyúlással, három századdal végül meglett a bronzérem.

„Több, mint elégedett vagyok az időeredményemmel, de most itt a döntőben nem is az idő számított, hanem csak a verseny, tehát a helyezésre mentem leginkább. A taktikám a túlélés volt, az hogy versenyezzek a többiekkel, ne maradjak le nagyon, ne menjek el nagyon, tartsam őket, figyeljek arra, hogy mikor indulnak. Számítottam arra, hogy Biedermann elindul, el is indult, de Leveaux előbb, ő húzott el egy kicsit jobban, ezért erősebben kezdtem, meg is haltam a végére, az utolsó 25-re a lábam nagyon elfáradt” – summázta a versenyt a Sport24 kérdésére Kozma, akire sűrű program vár az Eb hátralévő részében is.

„Jön még a két váltó, az 50 és a 100 gyors, amiben remélem, hogy az országos csúcsot megfejelve még egy A szintet össze tudok hozni.” Ebben a közönség biztatása is nagy segítségére, lehet, hiszen Dominikre különösen nagy hatással van a hazai környezet. (A középdöntő után edzője, Turi György szívemberként jellemezte.) Az a moraj, meg az a szeretet, ami belőlük árad, nagyon fel tudja dobni az embert.”

A Kőbánya SC fiatal klasszisa arról is beszélt, mi kell a további fejlődéséhez: 

„Most hízok, aztán szálkásítok, egy 2-3 kilót még mindenképpen szeretnék felszedni, amit aztán át kell alakítani izommá. Jó irányba haladunk szerintem”.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik