Sport

Két világsztár, két eset

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

Usain Bolt egyre jobb formába lendül és a hétvégén szezoncsúcsot vágtázna Otravában, mígy Blanka Vasicnak elúszhat az olimpiai indulása.

A jamaikai vágtázó azzal a céllal áll rajthoz a pénteki, ostravai atlétikai versenyen, hogy megdöntse a világ idei legjobb eredményét 100 m-en. Nem mellesleg ezt is ő tartja 9.82 mp-el, május 5-én, Kingstonban futotta.

“Mindenképpen szeretnék ennél gyorsabban futni, 9.7 körüli eredménynek örülnék” – fogalmazott a jamaicai sprinter, a férfi 100 és 200 méter világcsúcstartója, a pekingi olimpia egyik éremhalmozója, az egyik legnagyobb  sztárja..
A 25 éves Usain Bolt olimpia előtt négy viadalon áll rajthoz Európában: pénteken Ostravában, május 31-én Rómában és június 7-én Oslóban 100-at, míg július 20-án Monacóban 200-at fut majd.

Blanka Vlasic, a horvátok világbajnok magasugrónője viszont ennyire nem optimista az olimpiát illetően, sőt, meglehetősen el van keseredve. A 28 éves atléta a 2008-as pekingi játékokon szerzett ezüstérme után remek formában volt, ám tavaly bokaműtéten esett át, és felépülését bakteriális fertőzés is lassítja.

“Az utolsó pillanatig kivárok a döntésemmel, ha úgy érzem, hogy a döntőbe sem jutnék be, akkor nem utazom el Angliába” – mondta kedden a 2007-es és 2009-es vb-aranyérmes, aki 2,08 m-rel minden idők második legjobb ugrásával büszkélkedhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik