Sport

Kemény Dénes Áder Jánost fogadta

Biros Péter (vízilabda, férfi vízilabda válogatott, biros péter, )
Biros Péter (vízilabda, férfi vízilabda válogatott, biros péter, )

A köztársasági elnök kedden meglátogatta a londoni olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatottat.

vlv.hu kedd esti beszámolója szerint Áder János köztársasági elnök tegnap délelőtt tiszteletét tette az olimpiára készülő férfivízilabda-válogatottnál. A látogatás végén az államfőt a csapattagok által is viselt felszereléssel lepték meg.

Kemény Dénes régebbről ápol jó kapcsolatot Áder Jánossal: “Örülök, hogy eljött, János régi lelkes és elfogult szurkolónk. Az elmúlt 12 évben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, barátságunk sosem a betöltött funkciók függvénye volt. A délelőtti három és fél órás edzésből egy órát végig tudott nézni, így képet kaphatott arról, hogy az eredmények mögött milyen szintű munka áll.”

A látogatás tökéletesen mentes volt mindeféle protokolláris kötelezettségtől – végtére is úszógatyában nem is lehet megfelelni az államfői protokollnak -, kifejezetten baráti légkörben zajlott. Kemény és Áder kapcsolata majd 12 évre nyúlik vissza. A válogatott szövetségi kapitánya többször volt meghívott előadó az Áder János által vezetett csornai pódiumbeszélgetésen, de kikapcsolódásra is utaztak már együtt az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik