Sport

Megfestették a halhatatlan olimpiai bajnokot

Festményt állítottak ki a kétszeres olimpiai bajnok tornász Dr. Magyar Zoltánról az Oklahoma City-beli Hall of Fame-ben

A Magyar Torna Szövetség elnökéről a korábban küldött fotója alapján mellképet készítettek az Egyesült Államokban, melyet a Halhatatlanok Csarnokába való bekerülésekor mutattak be. A hivatalos ceremónián a MOB alelnöke nemcsak a róla készített festményt láthatta, hanem külön beszédet is tartott, továbbá emlékplakettet és arany pecsétgyűrűt kapott az IGHOF-tól ( International Gymnastics Hall of Fame) a Halhatatlanok Csarnokába való beiktatása alkalmából.

A festmény Oklahomában a Petroleum Múzeumban került kiállításra, hiszen itt található a Hall of Fame is, amelyet évente több százezer látogató néz meg.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: “Óriási megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a Halhatatlanok Csarnokába, fantasztikus legendák közé. Nagy felhajtás volt, a televízió is végig adta beválasztásunkat, itt volt az amerikai tornasport színe-java és a nemzetközi szövetség képviselői is. Nagyon meglepett, hogy végül is nem kéz-vagy láblenyomatot kellett adnunk, hanem festményt készítettek rólunk, és az került kiállításra. Most már legalább értem, miért kellett többször, többféle képet küldenem magamról” – mondta az olimpiai bajnok tornász, aki boldog, hogy nagyságokkal lehet egy csarnokban, ahová az olimpiai bajnokok mellett a Nemzetközi Torna Szövetség nagy vezetői is bekerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik