Sport

Jól sikerült Berkiék pódiumedzése

Jól sikerült a pódiumedzés Berki Krisztiánnak, Hídvégi Vidnek, Rácz Attilának, Vlacsil Attilának és Kállai Zoltánnak a montpellier-i férfi tornász Eb-n.

A világbajnok Berki Krisztián kiválóan teljesített lovon, a 6.9 kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be sikeresen. Jóllehet a szer jóval puhább, mint amihez idehaza hozzászokott, ez például a másik olimpiai indulót, Hídvégi Videt és Kállai Zoltánt is zavarta, ők rontottak lovon.

A többiek valamennyi szeren végigmentek, hibátlan gyakorlatokat kivitelezve. Berkiék csütörtökön a 2. csoportban talajon kezdenek, mint ismeretes, a kontinensviadalon a felnőtteknél csapatban és szerenként hirdetnek eredményt, egy szeren három tornász versenyezhet.

A junioroknál Vágner Levente, Selmeczi Bánk, Makra László, Kardos Botond és Dudás Norbert szerdán kezdi meg a versenyzést.

Kovács István, férfi vezetőedző: “Mindenki megcsinálta azt, amit tud, így összességében elégedett vagyok. Berki kifejezetten jó gyakorlatot produkált, ezt elfogadnám a fináléban. Sajnos, egyedül lovon volt rontásunk, se Hídvégi Vid, se Kállai Zoli nem tudta hibátlanul bemutatni gyakorlatát, de a többi ország tornászai is estek-keltek. Mindez azért van, mert a ló teteje puha, ez pedig egy másfajta technikát és jóval több erőt igényel”.

Berki Krisztián: “Jól ment a gyakorlat a pódiumedzésen, úgyhogy elégedett vagyok. Persze van még mit javítani, de mióta itt vagyok, ez volt a legjobban sikerült gyakim, végig tudtam hajtani az egészet. A szerrel viszont vannak gondok, a ló jóval puhább, mint otthon. Erre egyébként az összes versenyző panaszkodik, de úgy érzem, van még időm teljesen megszokni. A szállás kellemes, jól tudok pihenni, az étkezés és a tanszfer azért hagy némi kívánnivalót maga után. Altorjai Sándor, csapatvezető: A csapat körül minden rendben van, a szállás is nagyon jó. A szállítással azonban van egy kis probléma, ezt nem sikerült túl szerencsésen megvalósítania a franciáknak, az időbeosztás sem túl jó”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik