Sport

Fel, a 17.-re!

A Kihívás Napja sorozatában Székesfehérvár eddig 16 alkalommal lett első az ország legsportosabb városa kategóriájában, természetesen idén is az élre tör városunk.

22. alkalommal rendezi meg május 23.-án, szerdán nulla órától a Magyar Szabadidősport Szövetség a Kihívás Napja elnevezésű sporteseményt.

A megmérettetés győztese az a település lesz, amelyen a lakosság létszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak egy időben, legalább 15 percig. Székesfehérváron – a hagyományoknak megfelelően – éjfélkor az Országalmánál bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik a sportprogramok sorozata. Székesfehérvár igazi sportváros. Sikereinek azok a programok is az alapjai, melyeket évek óta folyamatosan szervez a település vezetése. Nagyon változatos sportolási lehetőségek vannak a városban, melynek egyik példája a Nyitott Tornatermek akció, mely ráirányítja a figyelmet a rendszeres mozgásra.

2011-ben kategóriájában városunk lett ismét az ország legsportosabb települése. Most is rengeteg program várja a Kihívás Napján mozogni vágyókat. Lesz éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban.

Kihívás Napja Futás és Gyaloglás Próbával és Mc Donald’s 6 órás Asztalitenisz Partyval is készülnek a szervezők. A Nemzetközi Szabadidősport Szövetség a hasonló lélekszámú településeket világszerte párokba sorsolta, ennek értelmében a megyeszékhely a brazíliai Juazeiro do Norte városával versenyez. Ezért szerdán 13 órától a brazil harcművészeti játék, a capoeira titkaival ismerkedhetnek az érdeklődők az István Király Általános Iskolában.

A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. A települések hét kategóriában küzdenek a “Magyarország legsportosabb települése 2012.” cím elnyeréséért és az ezzel járó serlegért. Egy-egy személy a Kihívás Napján több sportolással is hozzájárulhat települése sikeréhez.

A Kihívás Napjának részletes fehérvári programja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik