Sport

Csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom

Borsik Richárd

2012. 05. 22. 14:46

A tavaly nyári, athéni nyári világjátékokon elért sikerekkel csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom a hazai szövetség elnöke szerint.

A görög fővárosban a magyar versenyzők összesen 108 érmet, közte 51 aranyat gyűjtöttek.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke hangsúlyozta, a magyar versenyzők fáradságos munkával, sok küzdelemmel érték el azt a cél, amiért küzdöttek.

“A remek eredmények miatt kiemelkedő év volt a tavalyi a magyar speciális olimpiai mozgalom számára. Miközben sportolóink megkapják méltó jutalmukat, kitüntetésüket, amiért sokáig küzdöttek, meg kell köszönnünk a szülők, hozzátartozók áldozatos munkáját, valamint az edzők, szakágvezetők, felkészítők közreműködését, mert ők is nagyon sokat tettek azért, hogy erre a csúcsra eljusson a mozgalmunk” – tette hozzá a sportvezető.

Az esemény zárásaként a szövetség elismerésben részesítette a tavalyi, athéni világversenyen kiemelkedő eredményeket elért magyar sportolókat és edzőiket.

A szövetség keddi küldöttgyűlését követő gálaműsor díszvendége, Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkárhangsúlyozta, a sportvezetőknek, edzőknek, segítőknek meg kell köszönni áldozatos munkájukat, amellyel a közösség sikeréért dolgoznak.

“Sikeres évet zárt a mozgalom, ezért köszönet illeti a Magyar Speciális Olimpia Szövetség vezetőségét is – vélekedett az olimpiai bajnok úszó. – A versenyzők bizonyították kitartásukat, küzdeni tudásukat, akaraterejüket, mindezek ugyanis elengedhetetlenek az olyan nagyszerű teljesítményhez, mint a tavalyi. Természetesen a munkájukat önkéntesen, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül végző szakemberek áldozatos tevékenysége is nélkülözhetetlen. Ők segítik sportolóinkat nap, mint nap, az ő kezük nyomán születtek azok a sikerek, amelyeket most ünneplünk.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.