Sport

Cseh Lacit feldobta az Eb-nyitány

cseh-lászló(i) (cseh lászló, debreceni úszó eb, )
cseh-lászló(i) (cseh lászló, debreceni úszó eb, )

Cseh László az Eb első napján az országos csúcsot úszó 4x100-as gyorsváltó tagjaként sikerrel vette fel a verseny ritmusát.

„Nagyon jó volt szerintem a magyar csapat szereplése, ilyen jó kezdésünk talán még sose volt. A 4×100-as gyorsváltó sikere, az, hogy két magyar csúcsot is megdöntöttünk egy szám alatt, óriási dolog – nyilatkozta Cseh László a Sport24 helyszíni tudósítójának. – Ez nagyon feldobott és nagyon inspirál. Váltóban mindig egy kicsit más úszni, mint egyéniben, mert az ember érzi, hogy a csapatért küzdeni kell és hogy nem csak rajta múlik a siker, de igazából ha ő nem jól szerepel, akkor elúszhat az egész. Ezért mindenki még talán egy kicsit jobban is tud úszni, mint esetleg egyéniben, hogyha arról van szó. Ez egy nagyon jó dolog és nagyon jó érzés, hogy négyen vagyunk egy darab számért, egy darab eredménynek az elérésére”.

Cseh László hozzátette, hogy mindenki 50 másodpercen belül úszott, ami a magyaroknál nem sűrűn szokott előfordulni, ezt pedig jó jelnek tartja. “Eddig elsősorban a hosszabb távokon voltak jó úszóink, a sprintszámokat kicsit hanyagoltuk, de ez most talán változni fog és a gyorsabb, pörgősebb számokban is ott tudunk majd lenni”.

A 4×100-as gyorsváltó tagjai azt számolgatták, hogy ezzel az idővel benne vannak abban a négy legjobb váltóban, amelyik a tavalyi vb-n nem kvalifikálta magát az olimpiára. Bár csak majd a hónap végén zárják le a ranglistát, nagyon bíznak benne, hogy kijutnak Londonba. “Hogy ott fogok-e úszni benne, az attól függ, hogy ütik egymást a számok az olimpián, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segíthessem a csapatot” – ígérte a vegyesúszó klasszis.

Cseh László külön kiemelte – Kis Gergő ezüstje és a Hosszú, Jakabos kettős örömteli sikere mellett – Kozma Dominik magyar csúcsát. “Ő ma reggel 200 gyorson is nagyon jól úszott, nem gondoltam volna, hogy képes lehet ilyen jó időeredményre. Ha délután is egy hasonló jót úszik, és a döntőben tud még javulni, akármi megtörténhet”.


Cseh Laci bízik a hasonló folytatásban és a gyarapodó nézőszámban

Az aktuális feladatra áttérve a magyar úszó így nyilatkozott: “200 vegyesen nekem is nagyon jól ment az úszás, nagyon élveztem, nem fáradtam el annyira. Jó erőben vagyok, hasonlóképpen kezdem érezni magam, mint Pekingben. Most a mellúszásom is egész jónak tűnt, összeállt a technika is. Jó, hogy 1:59.1-et tudtam reggel úszni, délután is megpróbálok egy hasonló eredményt elérni, de nem szeretném azért nagyon ellőni magam, inkább a döntőre tartogatom az igazi nagy úszásomat”.

Cseh Laci sajnálja, hogy a lelátón nincsenek olyan sokan, persze tudja, hogy hétköznap mindig egy kicsit kevesebben tudnak eljönni, és most csak 2-3 hónap volt arra, hogy az emberek tudatába bekerüljön a hazai Eb. “Én azért remélem, hogy lassan megtelik az uszoda és tényleg sokan lesznek majd. Bár akik eddig kijöttek, gondoskodnak a jó hangulatról, hallatják a hangjukat, szurkolnak, és ez óriási élmény.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik