Sport

Ünnepség 100 nappal a paralimpia rajtja előtt

Száz nappal a londoni paralimpia előtt a Hungaroringen gyűltek össze a fogyatékkal élő legsikeresebb sportolók.

“Nagyon örülünk annak, hogy a Hungaroring Zrt. és vezérigazgatója, Gyulay Zsolt számára ennyire fontos a társadalmi szerepvállalás, a fogyatékkal élő emberek integrációja. Pont száz nappal London előtt ez a program kiváló lehetőséget nyújt sportolóinknak pár óra kikapcsolódásra, amire szükségük is van a rendkívül kemény felkészülés közben – jelentette ki a hétfői találkozón Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – A Vezetéstechnikai Centrumba minden autósnak jó lenne akár többször is ellátogatni, aki itt, védett környezetben megtanulja egy-egy váratlan helyzet kezelését, az a forgalomban sem esik pánikba hasonló szituációban. A kvótát szerzett sportolóink között is vannak olyan versenyzők, akik közlekedési balesetben szenvedtek maradandó sérüléseket.”

Jonathan Knott brit nagykövet kifejtette: “Nagyon készülünk az olimpiára és a paralimpiára is, utóbbi voltaképpen visszatér idén Londonba, hiszen 1948-ban ott rendezték az elsőt.”

A résztvevőket Kovács Niki motorversenyző és a többszörös magyar bajnok autóversenyző, Kiss Norbert vitte körbe a pályán.

A jelen lévő öt paralimpikon között ott volt Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok tőrvívó és Sors Tamás úszó, a pekingi paralimpia egyetlen magyar aranyérmese is.

“Nagyon örültem, amikor erről a programról hallottam, mert megtöri a felkészülés egyhangúságát. Nekem csak rövid ideje van jogosítványom, ezért a nagyobb rutinszerzés miatt is rendkívül hasznos volt a látogatásunk a Vezetéstechnikai Centrumban. A ringen körözni egészen fantasztikus élmény volt” – mondta Sors Tamás.

Az MPB 41 versenyzőből álló londoni keretet szavazott meg pénteki közgyűlésén. Mivel a kvalifikációs időszak júniusban zárul, a 19 biztos résztvevő mellett azok a sportolók is megkapták a megelőlegezett bizalmat, akiknek van még kijutási esélyük, de egyelőre nincs visszaigazolt kvótájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik