Sport

Hosszú Katinka révén máris megvan az első Eb-arany

Hosszú Katinka magabiztos versenyzéssel nyerte meg a 400 vegyest a debreceni úszó Eb-n Jakabos Zsuzsanna előtt, a lányok nagyon elverték a mezőnyt.

Kis Gergő Eb-ezüstje után a 400 női vegyesen borítékolható volt a siker a névsor alapján.

Hosszú Katinka igen erőteljes formában van már két hónappal az olimpia előtt, ugyanez elmondható Jakabos Zsuzsannáról is.

A két magyar lány a 400 vegyes fináléjában csak egymással volt elfoglalva, a többiek tetemes hátránnyal követték őket. Az első 300 méteren nagy tempót diktáló Hosszúval Jakabos még a mellúszásban is tudta tartani a lépést – egy ideig.

Az utolsó résztávra, a 100 méter gyorsra már határozottan elsőként fordult Hosszú Katinka, aki Jakabossal a nyomában elsőként ért célba, öt másodpercet verve a bronzérmes cseh Zavadovára.

“Három napot pihentem az Eb előtt. A 400 vegyes igen fájdalmas szám, annak különösen örülök, hogy 4:35 oerc alatt tudtam úszni” – nyilatkozta a friss Európa-bajnok Hosszú Katinka.

“Kicsit lassabb voltam, mint számítottam. Reméltem, hogy el tudom kapni Katinkát, talán az olimpián lesz rá lehetőségem” – mondta az ezüstérmes Jakabos Zsuzsanna.

Eredmény – Úszó Európa-bajnokság, Debrecen, döntő
400 vegyes, nők:
1. Hosszú Katinka 4:33.76 perc
2. Jakabos Zsuzsanna 4:35.68
3. Barbora Zavadova (cseh) 4:38.07

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik