Sport

Turi György: az Eb-nek nem szabad bedőlni

A debreceni úszó-Európa-bajnokság a Kőbánya SC mesteredzője szerint is csak egy állomás a londoni olimpia felé.

Hétfőn elkezdődik a 31. úszó-Európa-bajnokság Debrecenben. Mind a vezetők, mind a versenyzők amondóak, ez a kontinenstorna csak egy felkészülési állomás London felé, de ez nem jelenti azt, hogy hazai medencében nem lenne cél a minél jobb szereplés elérése.

A szakvezetés 10 érem megszerzését tűzte ki célul. Turi György (Cseh László és Bernek Péter edzője) azt mondja, időeredményekben a pillanatnyi formát kell visszatükröznie a versenyzőknek.

“A fő cél az olimpia, ez nem is kérdés, és ez az Európa-bajnokság egy eszköz. Mindig az olimpia évében rendeznek Eb-t, de ennek nem szabad bedőlni, a kijelölt úton kell haladni. Természetesen a presztízs azt diktálja, hogy a mostani formánkban a lehető legjobb eredményt érjük el. Azért mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy időeredményekben ez az Eb nem lehet olyan, mint az olimpia, nem lehet a kettőt összehasonlítani. A munkánkhoz minden lehetőséget és feltételt megkaptunk, jól halad az olimpiai felkészülésünk” – mondta a Sport24-nek a Kőbánya SC mesteredzője.

“Soha nem szoktam, babonából sem tippelni, jósolni, nem beszélve arról, hogy most nagyon széles a paletta, mert 6-10 éremesélyesünk van, különböző egyesületekből. A más egyesületekben végzett munkáról nem szoktam nyilatkozni, ami az enyémet illeti, annyit elmondhatok, hogy biztosan lesznek érmes versenyzőink. Az Eb után a versenyzőinkkel már 50 méteres medencét keresünk, a Margitszigetre fogunk kiköltözni, egy hónapot ott készülünk nyitott medencében, az utolsó három hetet pedig Balatonfűzfőn és Balatonalmádiban töltjük majd a szokott módon” – vetítette előre a közeljövő programját Turi György.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik