Sport

Sarapova megvédte címét Rómában

A második helyen kiemelt, címvédő Marija Sarapova nyerte meg a római tenisztorna női versenyét, miután az eső áztatta döntőben legyőzte a kínai Li Nát.

Az orosz teniszező állt jobban kettejük örökmérlegét tekintve, ugyanis Sarapova hatszor verte meg tíz meccsből a kínait. Tizenegyedik meccsükön Li Na kezdett jobban, és az első szettet magabiztosan hozta a második helyen kiemelt Sarapova ellen.

A második szettben is tartott a kínai teniszező lendülete, már 4:0 is volt neki, de az orosz valahogy visszaküzdötte magát a meccsbe, és 4:6-ra módosította az állást. A mindent eldöntő szettben megint változott a játék kép, 4:1-re ment Sarapova, de Li Na fordított.

Ekkor azonban eleredt az eső az olasz fővárosban, és közel két órát állt a meccs, mire újra a pályára vonulhatott a két hölgy. Sarapova jött ki jobban a kényszerszünetből, és a rövidítést sikerrel véve megvédte római bajnoki címét.

A rossz időjárás miatt hétfő délre halasztották a férfi finálét a világelső és címvédő szerb Novak Djokovic, illetve a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal között.

 

Eredmény – római tenisztorna, döntő, nők, (1,68 millió euró)
Sarapova (orosz, 2.)-Li (Li, kínai, 8.) 4:6, 6:4, 7:6 (7-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik