Sport

Szlovák-orosz döntő lesz a hoki-vb-n

Oroszország után Szlovákia is bejutott az A csoportos jégkorong-világbajnokság döntőjébe, miután a legjobb négy között megverték a cseheket.

Szombaton kora délután rendezték a finn-orosz elődöntőt Helsinkiben, de Jevgenyij Malkin mesterhármasának is köszönhetően az oroszok 6-2-re elpáholták a címvédőt.

Így a csehek akik a másik társrendezőt, Svédországot búcsúztatták a negyeddöntőben – számára fel volt adva a lecke, ugyanis a meglehetősen agresszív szlovák hokisokat kellett volna legyűrniük, hogy az oroszokkal szembenézhessenek a vasárnapi döntőben. Ennek ellenére azokat a szlovákok jutottak vezetéshez, akik épphogy továbbléptek csoportjukból, és akik óriási meglepetésre az olimpiai bajnok Kanadát kiütötték az előző körben: Miroslav Satan gólja jelentette a nyitányt (0-1).

A második etapban sikerült egalizálniuk a cseheknek, Michael Frolik vette be Laco kapuját. A döntés a harmadik harmadra maradt, de 56 másodperccel a kezdés után máris 2-1 állt az eredményjelzőn, ugyanis Satan duplázni tudott.

Nagyon fel sem ocsódhattak a sokkból a csehek, a 45. percben Hudacek találata végleg eldöntötte a meccset, mivel a folytatásban nem tudták mattolni a 97,3%-al védő Lacót.

Így a vb-aranyért Oroszország-Szlovákia, míg a bronzért Csehország-Finnország meccseket rendeznek.

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság, elődöntő
Csehország – Szlovákia 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik