Sport

Győzelemmel búcsúzott a szezontól a Kosársuli

Bár az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli, és már 23 ponttal is vezetett a Kecskemét ellen, még sem sikerült ledolgozni a Kecskeméten összegyűjtött 9 pontos hátrányát a párharc második mérkőzésén.

Puszta Dávid triplájával indult az ütközet, Vejinovics egyenlített. Újabb triplák következtek, majd Mócsai dobott egy ziccert. (8-6) Vas Péter beindult az első öt percben rögtön 8 pontot szórt, sőt rátett még egy lapáttal: újra a hármas vonal mögül volt eredményes, ráadásul egyszer sem hibázott, 21-11. Időt is kért a Kecskemét, nem is csoda, hiszen úgy tűnt a fiatalok csak lézengtek a pályán. Vas Péter tovább varázsolt, újabb trojka, így 17 pontra nőtt az előny. Már az első negyedben sikerült ledolgozni a kilenc pontos hátrányt, sőt…

Zsinórban hat pontot gyártottak a kék-sárgák, így érthető volt a kecskemétiek trénerénekek felindultsága. Úgy tűnik a hangos szó használt, 35-21-re jöttek fel a vendégek. Puszta újabb hármasával pedig már csak 11 volt a két csapat között, ráadásul Pongó Martin is értékesített két ziccert. (37-28) Sajnos felébredtek a piros mezesek, és az is segítette őket, hogy átjáró házzá alakult a hazai védelem. Tovább folytatódott a horror, nem volt aki betaláljon az EnterNetben, végül nyolc pontra olvadt a több mint 20 pontos vezetés a félidő végére.

Pongó Máté és Puszta Dávid újabb találataival indult a harmadik periódus, Czibere válaszolt büntetőkkel.(49-43) Kissé leült a találkozó irama. Egyre közelebb araszolgatott a Kecskemét, sőt a három pontos vonal mögül szinte nem is hibázó Puszta újabb trojkája után 54-56-nál már csak múlt idő volt a hazai vezetés. Hosszú szünet után Vas is szerzett három pontot. Majd az utolsó pillanatban még egyszer megtette ugyanezt. Nem úszott még el a remény a 13. hely megszerzésére, három pont újra a Kosársuli javára.

Nem bírtak egymással a gárdák, nem csökkent, de nem is nőtt a különbség, úgy tűnt egyre feszültebb volt a hangulat a pályán. Pusztát továbbra sem tudták tartani Mócsaiék. Betonba öntötték a három pontnyi differenciát: öt perccel a vége előtt 72-69-et mutatott az eredményjelző. Egy buta Mócsai fault után Pongó Martin mindhárom büntetőt pontra váltotta, egál. Gruda kosarával pedig már nem a Kosársulinak állt a zászló. De Mócsai vezetésével visszavették a vezetést, egyre messzebb került azonban a 13. hely, kevesebb mint két perc volt hátra. A győzelem meglett, de a négy pont csak a 14. helyre volt elég.

EnterNet Vásárhelyi KS – Kecskeméti Főiskola 86-82 (29-12, 17-26, 19-24, 21-20)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző.

Kosársuli: VEJINOVICS 15/6, Czibere 4, VAS 21/15, MÓCSAI 22, Kukla 8,

csere – SCHÉDA 14/3, Kis G. 2, Rácz, Czuprák

Edző: dr. Elek András

Dr.Elek András: Óriási küzdelemben szereztünk egy nagyon értékes győzelmet. Sok sikert a Kecskemétnek az U23-as bajnokság döntőjéhez!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik