Sport

Csak a középmezőnyből rajtolhatnak Micheliszék

Nem sikerült jól a túraautó-világbajnokság osztrák versenyének időmérője a Zengő Motorsport két pilótájának.

Michelisz Norbert pedig jó előjelekkel vágott neki a Salzburgringen zaljó hétvégének, ugyanis a szlovák versenyen nem sokon múlt a dobogó, míg a Hungaroringen megszerezte karrierje második futamgyőzelmét. Ennek ellenére az előzetes esélylatolgatás bejött, és tényleg nem feküdt az osztrák aszfalt a BMW-nek.

A valifikáció első szakaszában Michelisz nem tudta a maximumot kihozni autójából, és nem tudtak bejutni a Q2-be, így csak a 15. helyet szerezte meg, míg csapattársa Wéber Gábor a 20. rajtkockából indulhat mindkét vasárnapi futamon. Az első három helyen a papírforma érvényesült, a gyári Chevrolet-k szerezték meg ezeket a pozíciókat: eslő helyen Robert Huff, másodikon Yvan Müller míg a harmadikon Alain Menu végzett. Mivel az állórajtos második versenyen megcserélődik az első tíz sorrendje, így akkor Aleksei Dudukalo és Tom Coronel vághat neki a futamnak az élről.

Michelisz Norbert természetesen csalódott volt az eredménnyel: “A második szabadedzésen megpróbáltunk felállítani egy forgatókönyvet, hogy az időmérőn, hogyan fogunk egymásnak szélárnyékot adni. De elég sok minden történt, volt piros zászló, előfordult egy-egy hiba mindkettőnk körében. Sajnálom, hogy nem jött össze a Q2, egy kis szerencsével bejuthattunk volna az első 10-be és akkor a fordított rajtnál lett volna esélyünk egy jó eredmény elérésére. Csalódott vagyok, de inkább egy ilyen pályán legyünk hátrébb, ahol lehet előzni, mint egy olyan pályán, ahol nincs egy olyan egyenes, ahol ki lehet fékezni a többieket.”

“Először én adtam szélárnyékot Norbinak, ami nagyjából összjött és volt egy kör, amikor újra kellett kezdeni a körünket, mert még nagyon csúszott a féktáv. Az egyetlen köröm végében sajnos nagyon bemozdult az autó hátulja, ezzel nagyon sokat veszítettem, de mégis ezzel a körrel vagyok fent a listán.” – ezek már Wéber Gábor szavai.

Vasárnap 13:20 órakor kezdődik az első futam, míg a második 14:35-kor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik