Sport

Az oroszok méretes zakót mértek Finnországra

A triplázó Jevgenyij Malkin vezette orosz jégkorong-válogatott 6-2-re győzte le a házigazda Finnországot a hoki-vb elődöntőjében.

A címvédő finn és az orosz válogatott meccse mindig igazi ínyencfalat, pláne, ha a világbajnoki elődöntőről van szó. A talpon maradt házigazda a nyolcadik percben szerezte meg a vezetést, azonban ekkore senki sem gondolhatta a csarnokban, hogy a hazai öröm nem tart sokáig.

A szbornaja márpedig nem remegett meg hátrányban és már az első harmad hajrájában fordítani tudott. A második felvonásban hiába lőttek majdnem kétszer többször kapura a finnek, gólt csak az oroszok lőttek (kettőt is), a 38. percben Jevgenyij Malkin már csapata negyedik, saját maga harmadik találatát szerezte meg egy felsősarkos bombával. A Pittsburgh Penguins klasszisát egyébként egyszer olyan csúnyán a palánkra tették a második etap korábbi szakaszában, hogy ápolni kellett, de egy kisebb szünet után tudta folytatni a játékot.

Alig kezdődött el a harmadik húsz perc, amikor egy finn védőről a saját kapujába pattant a korong, így el is dőlt a mérkőzés. A világbajnoki címre hajtó oroszok mindezek ellenére nem álltak le, Sirokov egy kapusról lecsorgó korongot passzolt az üresen maradt ketrecbe. Az utolsó percekben még Granlund szépségtapaszként mattolta Varlamovot, a vége azonban így is 6-2-es orosz győzelem lett, a szbornaja bombaformában várja a döntőt. A fináléban a szlovák-cseh párharc győztese lesz Ovecskinék ellenfele.

Így továbbra is átok sújtja a soros házigazdát: utoljára a Szovjetunió nyert hazai jégen elit hoki-vb-t, még 1986-ban.

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság, elődöntő
Oroszország – Finnország 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik