Sport

18 pontos előny sem volt elég a Bostonnak

A Philadelphia 76ers kosárlabdacsapata hazai pályán nyert 92-83-ra a Boston Celtics ellen az NBA keleti főcsoport-elődöntőjében.

A hazai pályán játszó Philly az első félidőben nagyon pocsékul játszott, a 76ers játékosainak egyszerűen semmi sem akart összejönni támadásban. A vendéglátók 24 perc alatt, mindössze 23,1 százalékos pontossággal tüzeltek mezőnyből, ehhez képest még rájuk nézve volt hízelgő, hogy a Boston 46-31-re ment a nagyszünetben.

A második félidő is rosszul indult hazai oldalon (már 18-al is ment a vendéggárda), majd Doug Collins beküldte Lou Williamst és egy csapásra minden megváltozott. A Philadelphia akciói már nem voltak sótlanok, ráadásul a védekezést is sikerült gatyába rázni. A negyedik negyed elején már egál volt az állás, majd a hajrában már a Celtics játékosainak kellett rohanni az eredmény után – sikertelenül. A 76ers ezzel egyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, 2-2 az állás.

A Philly nagy comebackje:

A Los Angeles Lakers egyenlíteni ugyan még nem tudott, de szépített az Oklahoma City Thunder ellen. Kobe Bryant mezőnyből nem volt az igazi, de dobhatott 18 büntetőt, ezek közül pedig egyet sem hibázott el, 36 ponttal zárt. Pau Gasol és Andrew Bynum is játszott már jobban korábban, azonban így is mindketten dupla-duplát hoztak. A túloldalon Kevin Durant 31 egységgel zárt.

Eredmények – NBA, főcsoport-elődöntők

Kelet:
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 92-83
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Nyugat:
Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 99-96
A párharc állása: 2-1 a Thundernek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik