dani gyöngyi (dani gyöngyi, )
Sport

Jóváhagyták a magyar paralimpiai csapatot

Negyvenegy versenyzőből álló londoni keretet szavazott meg pénteken egyhangúlag a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlése.

Mivel a kvalifikációs időszak júniusban zárul, azok a sportolók is megkapták a megelőlegezett bizalmat, akiknek van még kijutási esélyük, de egyelőre nincs visszaigazolt kvótájuk.

Jelenleg tizenkilenc versenyző – Berecki Dezső, Csonka András, Pálos Péter (asztalitenisz), Sas Sándor, Szávai Csaba (erőemelés), Papp Gábor, Szabó Nikolett (cselgáncs), Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula (sportlövészet), Sors Tamás, Vereczkei Zsolt (úszás), Dani Gyöngyi, Juhász Tamás, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsanna, Mató Gyula, Osváth Richárd, Pálfi Judit és Szekeres Pál (vívás) – rendelkezik visszaigazolt kvótával.

A beszámolók – pénzügyi, közhasznúsági, felügyelőbizottsági, elnökségi – és a költségvetési terv elfogadása után került sor a csapatnévsor jóváhagyására. Az ülés végén az MPB-t támogató Tesco képviselője bejelentette, hogy az áruházláncban hétfőn, 100 nappal a londoni paralimpia előtt induló kuponakció mellett – a pénztáraknál 200 forintért vásárolható kupon – a magyar termékek eladása után további egy-egy forintot kap hat héten keresztül az MPB.

Utóbbi akcióból körülbelül ötmillió forinthoz juthat a paralimpiai mozgalom.

Ajánlott videó