Sport

Egy lépésre a végső sikertől az Eger

Az Eger magabiztosan nyert hazai medencében a BVSC ellen a női vízilabda ob I döntőjének harmadik, pénteki mérkőzésén, s így ismét vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Az egri hölgyek a nagydöntő első meccsét magabiztosan hozták, azonban a BVSC vendégeként hosszabbításban alulmaradtak, így hazai medencében újra az előny kiharcolása volt a csapat célja.

A Zugló szerzett vezetést, ám gyorsan fordított az Eger, de a BVSC is egalizálni tudott. Az első negyed végén Czigány Dóra büntetőjével szerezte meg a 4-3-as vezetést a vendéglátó, amely a második etapban állva hagyta ellenfelét, a nagyszünetben már 7-3 volt az állás.

Fordulás után ugyan próbálkozott a fővárosi együttes, nem tudott mit kezdeni a hazai csapattal, amely magabiztosan játszott előnye tudatában, végül pedig 11-8-as győzelmet aratott. Az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal is Antal Dóra volt a mezőny legeredményesebb játékosa a maga négy találatával. A túloldalon Csabai Dóra és Tóth Ildikó három-három gólt dobott.

A negyedik találkozót vasárnap rendezik Budapesten, a BVSC-nek nyerni kell, ha életben akar maradni.

Eredmény – Vodafone női ob I., döntő, 3. mérkőzés

ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 11-8 (4-3, 3-0, 2-2, 2-3)

A párharc állása: 2-1 az Eger javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik