Sport

Djokovic és Nadal már az elődöntőben

A világelső Novak Djokovic, valamint Rafael Nadal és David Ferrer is két szettben nyert a római salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében.

A végéhez közeledik a 2,95 millió dolláros férfitorna, pénteken már a negyeddöntőket rendezték az olasz fővárosban. Kora délután David Ferrer Richard Gasquet ellen lépett salakra, a spanyol pedig egy tie-breakben eldőlt első szettt után 6-3-ra verte a gallt, így bemasírozott a legjobb négy közé.

A torna hatodik kiemeltje az elődöntőben honfitársával meccselt, a salakmenő Rafal Nadal ugyanis nagy csatában ugyan, de kiharcolta a továbbjutást Tomas Berdych ellen.

A másik ágon egyelőre egy résztvevő helye biztos a legjobb négyben, aki nem más, mint a világelső Novak Djokovic. A címvédő szerb egy kiélezett első játszmában 7-5-re verte Jo-Wilfried Tsongát, a francia ettől mentálisan összezuhant, a második felvonást így 6-1-el letutizta Nole. Djokovic ellenfele a Federer-Seppi párharc győztese lesz.

A hölgyeknél is megvan már három elődöntős: Li Na Dominika Cibulkovát, Marija Sarapova Venus Williamst győzte le két szettben. Utóbbi testvére továbbjutott, Serena 4-0-ra ment az első szettben Flavia Penetta ellen, ekkor az olasz feladta a meccset.

Eredmények – római tenisztorna
férfiak (2,95 millió euró összdíjazás), negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh, 7.) 6-4, 7-5
Ferrer (spanyol, 6.)-Gasquet (francia, 16.) 7-6 (7-4), 6-3
Djokovic (szerb, 1.)-Tsonga (francia, 5.) 7-5, 6-1

nők (1,68 millió euró összdíjazás), negyeddöntő:
Li (Li, kínai, 8.)-Cibulkova (szlovák, 14.) 6-1, 7-6 (7-4)
S. Williams (amerikai)-Pennetta (olasz) 4-0-nál Pennetta feladta
Sarapova (orosz, 2.)-V. Williams (amerikai) 6-4, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik