Sport

Labdarúgó NB I – Köszöntik a győri aranycsapatot

Gazdag program várja a szurkolókat pénteken a Győri ETO FC stadionjában: a hazaiak Pécs elleni NB I-es találkozója mellett köszöntik a labdarúgóklub Rába ETO néven szerepelt, nyolcvanas évekbeli sikercsapatát.

„Szinte napra pontosan harminc évvel ezelőtt nyerte első bajnoki címét a Rába ETO aranycsapata. Az akkori játékosokat köszöntjük, rájuk emlékezünk pénteken délután. Három évtizede is a Pécs volt az ellenfél. Remélem, az időjárás viszont kegyesebb lesz hozzánk, mint volt 1982 májusában, amikor szakadó esőben ünnepeltük a legendás győri együttes bajnokavatását” – fogalmazott Horváth Cs. Attila, a Győri ETO FC klubmenedzsere.

A Verebes József vezetőedző által irányított gárda az 1981/82-es évben 102 gólt szerezve nyerte meg a bajnokságot. Többen futballforradalomnak nevezték, hogy a több évtizedes fővárosi uralmat megtörve, gólgazdag játékkal a Rába ETO végzett a táblázat élén. A zöld-fehérek abban az idényben a Videotont 5-1-re, a DVTK-t 7-1-re, az Ózdot 9-2-re, a Szegedi EOL AK-át 8-0-ra, a Csepelt 5-0-ra, a Debrecent 8-1-re győzték le. A bajnokság gólkirálya Hannich Péter volt 22 találattal, eggyel megelőzve csapattársát, Szentes Lázárt.

Az akkori alapcsapatot – Kovács – Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar – Hannich, Póczik, Burcsa – Szabó, Szentes, Hajszán – jelenleg is sokan fejből tudják a futballszurkolók közül.

„Az egykori együttes minden tagját meghívtuk az ünnepségre” – folytatja Horváth Cs. Attila. – Sajnos néhányan már nem lehetnek közöttünk, őket a hozzátartozóik képviselik majd. Az ETO Parkban emlékkiállítás nyílik pénteken a bajnokok tiszteletére, amit egy hónapig tekinthetnek meg az érdeklődők. A mérkőzés előtt a stadion gyepén a klub és az önkormányzat mellett a szurkolók is köszönthetik az egykori kedvenceket, akiket egyenként szólítunk majd a pályára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik