Sport

Kanada csomagolhat, Szlovákia jutott elődöntőbe

Szlovákia óriási csatában győzte le 4-3-ra Kanadát az A csoportos jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében.

Egy nap pihenő után folytatódnak a finn-svéd közös rendezésű hoki-vb küzdelmei, csütörtökön már a negyeddöntőket játsszák a csapatok. A napot egy elviekben országos egyes meccs vezette fel, Kanada az éppen csak csak a legjobb nyolcba jutó Szlovákiával mérkőzött meg.

Ehhez képest már a 10. percben 2-0-ra vezettek északi szomszédaink, a juharleveles gárda elég álmosan kezdett. Azért még az első szünet előtt szépítettek, majd a második harmadban előbb egyenlítettek, a végén pedig a vezetést is megszerezték.

A harmadik felvonásban Kanada igencsak ráült a 3-2-re, de a hokiban egy gól nem gól, Bartovic egy szerencsés találattal egalizált a hajrában. Az 58. percben Ryan Getzlaf, a tengerentúliak csapatkapitánya térdét használva sérülést okozott Juraj Mikusnak, akit úgy kellett letámogatni az öltözőbe. Getzlaf megkapta a végleges kiállítását, így Kanada az utolsó perceket emberhátrányban töltötte, amit azonnal ki is használt Szlovákia, a kapus előtt ólálkodó Handzus tette bele a botját egy távoli löketbe.

A végén még nyomtak a tengerentúliak, Cam Ward kapust is levitték, gólt azonban már nem tudtak szerezni, így meglepetésre Szlovákia jutott be az elődöntőbe, a legnagyobb esélyes Kanada pedig már a legjobb nyolc között elvérzett.

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság, negyeddöntő
Kanada – Szlovákia 3-4 (1-2, 2-0, 0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik