Sport

Nagy csatában egyenlített a BVSC

A BVSC hosszabbításban egy góllal, 13-12-re legyőzte a vendég Egert a női vízilabda ob I döntőjének második, szerdai mérkőzésén, így egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Hétfőn a házigazda Eger egy kiegyensúlyozott hajrá után állva hagyta, majd legyőzte riválisát, így a BVSC lányai szerdán az egyenlítésért szálltak medencébe a fővárosban.

A Szőnyi úti uszodában a bajnoki finálé második felvonása is nagy csatát hozott, a hazaiak az első negyedben pedig hiába vezettek kétszer is két góllal, még az első nyolc percben egyenlített az Eger. A második negyedben a vendégek húztak el kettővel, ám a BVSC nem hagyta annyiban a dolgot, a nagyszünet így 7-7-nél érte a csapatokat.

A döntés a második félidőben sem akart megszületni, a budapestiek hiába szerezték meg háromszor is a vezetést, az Eger rendre kiegyenlített, következhetett a hosszabbítás. A vendégek a ráadásban kétszer is egalizálni tudtak, ám Tóth Ildikó centergóljára már nem érkezett válasz, a BVSC 13-12-re nyert és egyenlített a döntőben. A hazaiaknál Illés Anna Krisztina, a túloldalon Czigány Dóra zárt négy találattal.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc harmadik felvonását pénteken rendezik Egerben.

Eredmény – női vízilabda ob I., döntő, 2. mérkőzés
BVSC-Zugló Diapolo – ZF-Eger 13-12 (3-3, 4-4, 2-2, 1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik