Sport

Michelisz: elérhető a pontszerzés

michelisz-norbert(960x640).jpg (michelisz norbert, )
michelisz-norbert(960x640).jpg (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokság következő, ausztriai futamán is pontokat vár Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője.

Az idei WTCC idényének hatodik versenyhétvégéje következik, az osztrák Salzburgringen. Michelisz Norbert legutóbb, a Hungaroringen nyerni tudott az állórajtos futamon, és a szlovák versenyen is közel járt a dobogóhoz, igaz ott a vetélytársak kilökték a pályáról.

“Mivel a Salzburgringen nem versenyeztünk még, nehéz megmondani, hogy mik lehetnek a pontos elvárásaink a hétvégével kapcsolatban. Szeretném az elmúlt időszak formáját fenntartani, de azt is tudom, hogy a hosszú egyeneseken hátrányban leszünk a versenytársakkal szemben, ám a pontszerzést ennek ellenére elérhető célnak tartom. Egy rajtelsőség és egy futamgyőzelem után nyilván mindenki azt várja, hogy ismét dobogóért harcoljunk, de ehhez úgy érzem, nagy szerencsére lenne szükségünk.” – nyilatkozta a magyar pilóta, aki a világbajnoki pontversenyben 78 megszerzett pontjával a 6. helyen áll, míg az eltérő pontozású Yokohama Driver’s Trophy értékelésben 67 ponttal, a második a rangsorban, az élen álló Pepe Oriola mögött.

Csapattársa, a túraautó-vb-n újonc Wéber Gábor abban reménykedik, végre nem akadt majd semmilyen technikai problémája a BMW-vel: “A Salzburgring leginkább Monzához hasonlítható gyors pálya, úgyhogy a motorerőnek és a szélárnyéknak ismét nagy szerepe lesz. Mivel most is 40kg plusszal versenyzünk, így a Chevyk és a SEAT-ok ellen nehéz dolgunk lesz. Mindezek ellenére Monzában mégsem mentünk rosszul, de optimális szélárnyék taktika kell az időmérőn, amit a szabadedzésektől megpróbálunk begyakorolni. Reálisan nézve a fordított rajtrácsos futamra kell gyúrnunk és nagyon remélem, hogy ezen a hétvégén végre elkerülnek a technikai hibák.” – mondta Wéber, aki 3 világbajnoki ponttal összetettben a 20., a független versenyzők között pedig a 10. helyen áll.

A Salzburgringen először rendeznek WTCC futamot, igaz ezen az aszfaltcsíkon már versenyeztek túraautók: 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben a Túraautó Európa-bajnokság (FIA ETCC) versenyeit futották az ausztriai pályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik