Sport

Megvan az első ökölvívóérem

Nagy Tímea bejutott az elődöntőbe, és így már biztos érmes a női ökölvívók Csinhuangtóban zajló kvalifikációs világbajnokságán.

A kínai Csinhuangtaoban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon sajnos már korábban kiderült, hogy a magyarok egyetlenegy kvótát sem szereznek, ugyanis Ancsin Katalin, Szabó Beáta és Kovács Mária is idő előtt búcsúzott a küzdelmektől. A hatodik napon aztán a magyar válogatott megszerezte első és egyetlen érmét, ugyanis a nem olimpiai súlycsoportban induló Nagy Tímea (81 kg) – korábbi világ-, és Európa-bajnoki bronzérmes, EU-bajnok, EU-bajnoki ezüstérmes – az indiai Jenny Lalremliani ellen lépett szorítóba. Zöld Ferenc tanítványa végig fölényben bokszolt, valamennyi menetet megnyerte – 3:1, 5:4, 5:4, 5:2 -, így a végén fölényes, 18:11-es pontozásos győzelmet aratott. A 2. helyen kiemelt magyar ezzel a győzelmével már mindenképpen érmesként zárja a világbajnokságot, és az elődöntőjén is múlik – az amerikai Francon Crews lesz az ellenfele -, hogy milyen színű medál kerül a nyakába.

Ugyanez a bravúr nem sikerült Szatmári Petrának (+81 kg), aki sima vereséget szenvedett orosz ellenfelétől. Noha a magyar ökölvívó mindent megtett, helytállt az orosz vetélytársa ellen, annak 10:3-as vezetésénél sérülés miatt leléptették, így kiesett a további küzdelmekből.

„Tímea ismét bebizonyította, hogy súlycsoportjában a legjobbak közé tartozik. Bízom abban, hogy az elődöntőt is sikerrel veszi, ugyanis az ő tudásával verhető ez az amerikai. Örülök annak, hogy ez a fiatal csapat éremmel jön haza a világbajnokságról, és hiszem, hogy a kellő tapasztalatok megszerzését követően még sok örömünk lehet majd bennük” – fogalmazott Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik