Sport

Audi ETO: győri játékosok a Veszprém Barabás csapatában

Megkötötte a szerződést a két kézilabda klub elnöke: az NBI B-ből első osztályba kerülő ifjú győri játékosoknak Róth Kálmán lesz az edzője.

A két klub együttműködéséről szóló korábbi szándéknyilatkozatot a mai napon szerződéssel is megerősítette a két női kézilabda klub elnöke. Az NBI B-ből első osztályba kerülő ifjú győri játékosoknak Róth Kálmán lesz az edzője, és a Duna Takarék szponzori támogatásával a pénzintézet lesz az egyik névadó szponzora.

A Veszprém Barabás női kézilabda csapat, amely jelenleg az ötödik helyért játszik az NBI-ben, jelentős átalakuláson megy keresztül az új szezon kezdetére. Ősztől a Klub első osztályú csapatának gerincét a Győri Audi ETO NBI B-ben diadalmaskodó ifjú csapatának tagjai alkotják majd. Az erről szóló szerződést Barabás Árpád, a Veszprém Barabás KC elnöke, és Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke írta alá a mai napon. Az együttműködés három évre szól, amelynek értelmében az ETO tizennégy játékost delegál a veszprémi csapatba, ezt egészíti ki saját utánpótlás játékosaival a Barabás KC. A csapatnak kiemelt támogatója lesz a Duna Takarék, amelynek értelmében az új csapat neve Veszprém Barabás Duna Takarék KC.

Az új NBI-es csapathoz a győri és egyben a női nemzeti utánpótlásért felelős Róth Kálmán érkezik edzőként. „A nemzetközi porondon is sikerrel szereplő fiatal győri játékosok további fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy egy csapatban szerepelhessenek az első osztályban. Ebből a klubcsapat és a hazai utánpótlás válogatottak is profitálnak majd. – emelte ki Róth Kálmán, és hozzátette: A végleges csapatösszetételt a nyári edzőtáborok határozzák meg, de gerincét biztosan a Győri ETO utánpótlás csapata alkotja majd, kiegészülve a veszprémiek tehetséges ifjú játékosaival.”

Barabás Árpád, a Klub tulajdonosa kiemelte, hogy az együttműködésben nemcsak az NBI-es kvóta sikeres megtartása motiválja, hanem az is, hogy a három év alatt betekintést nyerhet a világszínvonalú győri utánpótlás rendszer működésébe, amely számára a veszprémi klub hosszú távú fejlődése szempontjából óriási jelentőséggel bír.

A szerződés aláírását Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke az utánpótlásukkal kapcsolatos legfontosabb eseménynek minősítette, hiszen a fiatal tehetségek bebizonyították: érettek az első osztályú megmérettetésre, és az NBI-es szereplés óriási lendületet adhat fejlődésüknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik