Sport

Olimpikon segíti Vereckei Ákos felkészülését

Az egykori triatlonista, Kuttor Csaba az egyik edzője az olimpiai bajnok kajakozónak. A hétvégén közelebb kerülhetnek Londonhoz.

Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakos a 4. olimpiájára készül, ahol minden esélye megvan, hogy egy újabb éremmel térjen haza. Hétvégén rendezik Szegeden az első hazai válogató versenyt, ahol eldőlhet, kajak-kenu sportágban kik képviselhetik hazánkat a londoni olimpián.

A 2008-as pekingi olimpia óta Vereckei edzője a háromszoros olimpikon triatlonos Kuttor Csaba. Az olimpiai faluban ismerkedtek meg, ahol Ákos kérte fel Csabát, hogy segítsen a szakmai munkájában.

„Teljesen új szemléletet hozott Csaba az edzéseimbe, olyan gyakorlatokat talált ki, melyek bár kézenfekvőek voltak, korábban mégsem alkalmaztuk őket itthon. Rengeteg erőnléti edzést is beiktatott a vízi edzéseim mellé, amiket heti 2-3 futóedzés egészít ki. Nagyon élvezem az általa összeállított edzéseket, bár nem tagadom, hogy időnként borzalmasan kemény programot állít össze” – mondta Vereckei.

„Nehéz lenne esélylatolgatásba kezdeni, de azt gondolom, hogy a páros kérdése a Kucsera-Kammerer, Dombi- Kökény, Tóth- Kulifai és a mi párosunk között fog eldőlni (Dombvári Bence Ákos a partnere – a szerk.). A négyes már keményebb dió, mert ott lényegesen bonyolultabb a válogatási rendszer. Az első számú célkitűzésem, hogy a négyesbe kerüljek be, mert azt gondolom, hogy itt van a legjobb esélyem Londonban érmet szerezni, de természetesen ehhez elengedhetetlen a párosban való jó szereplés is, mert ennek hatalmas szerepe van a négyesbe kerülésben” – nyilatkozta Vereckei Ákos.

Vereckei Ákos minden figyelmét az idei szezonra és a londoni kvalifikációra irányítja, de természetesen egy sikeres olimpiai eredmény után akár még a 2016-os, Rio de Janeiróban megrendezendő olimpiát is megcélozhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik