Sport

Magyar női bokszolók nélkül rendezik meg az olimpiát

Nem lesz magyar női ökölvívó a londoni olimpián, mivel hétfőn a 75 kg-ban szereplő Kovács Mária is kikapott a kínai Csinhuangtóban zajló kvalifikációs világbajnokságon.

A felsőbb súlycsoportokban korábban kétszeres világbajnok, a legutóbbi vb-n már ebben a súlycsoportban bronzérmes Kovács Mária volt a magyar csapat első számú esélyese az ötkarikás kvótaszerzésre, ám hétfőn nagy csatában, segédpontokkal vereséget szenvedett a német Andrea Strohmayertől.

Az utolsó, negyedik menet előtt Kovács még kétpontos hátrányban volt, innen fel tudott állni, egyenlített, ám a segédpontok nem neki kedveztek, s nem jutott a 16 közé.

Hétfőn korábban Szabó Beáta (60 kg), míg vasárnap Ancsin Katalin (51 kg) veszített a 32 között, ezzel mindhárom olimpiai súlycsoportban elbúcsúztak a magyarok a további küzdelmektől.

A szombaton nepáli riválisát legyőző Szabónak nem volt esélye a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Gyenyica Eliszejeva ellen, aki már az első menetben komoly, 6-1-es előnyre tett szert, s végül 18-2-es pontozással győzött.

A női boksz Londonban debütál majd az olimpia műsorán három kategóriában. A világbajnokságon minden érintett súlycsoportban nyolc kvótát osztanak ki, ezekből négy-négy illeti Európát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik