Sport

Videoton FC: Újra szólt a hatlövetű!

Sándor György hosszabbításban lőtt bombagólja jelentette a Videoton FC győzelmét az ezüstéremért folytatott mérkőzésen, a Győr ellen.

Már csak az idősebbek emlékeznek arra, amikor a nyolcvanas években végeláthatatlan sorokban haladtak az autók a 81-es főúton a Sóstói stadion irányába, és dugó jelezte a városban, hogy bizony rangadót játszik a Videoton FC csapata a Győri ETO-val.

Ez a varázs mára köddé vált, és jóformán semmi nem utalt arra a mérkőzés előtt bő félórával, hogy a bajnokság második, és harmadik helyezettje fog összecsapni. Igaz, hogy a meccs előtt ment a televízióban a Forma 1 barcelonai közvetítése, és rögtön utána került képernyőre a rangadó, de a tavaszi kiemelt meccsekhez képest igencsak kevesen látogattak ki Sóstóra. Pedig a klub különféle családbarát kedvezményekkel csábította a szurkolókat, akik azonban ott voltak nem csalódtak, mert magyar mércével mérve egy igen küzdelmes találkozót láthattak.

Már ez első félidőben eldönthették volna a fehérváriak a meccset, sőt ezt megtehette volna egymaga Nikolics Nemanja, ugyanis a támadó a 6. percben Sándor György jobb oldali centerezését követően lőtt kapura 16 méterről, amely nem sokkal zúgott el a bal alsó sarok mellett. Majd a 13. percben ismét Sándor volt az előkészítő, átadását követően kecsegtető helyzetben Nikolics hat méterről lőtt csúnyán kapu mellé. Aztán a 26. percben Walter passza után Nikolics lövésének útját a bravúrral hárító Szasa Sztevanovics állta.

A szünetet követően már ő sem tudott segíteni, a támadó ezúttal már nem hibázta el a lehetőséget. Nikola Mitrovics bal oldali szabadrúgását követően csúsztatott hat méterről a jobb alsó sarokba.

A 49. percben, azaz nem egészen két perc elteltével óriási védelmi hibából, és nem utolsó sorban Koltai tamás szemfülessége révén egyenlített az ETO. Történt ugyanis, hogy ártalmatlan helyzetben akarta hazafejelni a labdát Paulo Vinicius, de közben a brazil bekk összefutott társával, Marco Caneirával, a labdát, pedig megszerezte, és elhalászta Koltai, aki higgadtan emelt Mladen Bozsovics fölött a hálóba.

A gól után némi zavar keletkezett a hazai csapatnál, ez azonban csupán néhány percig tartó sokk volt. Már-már elkönyveltük, hogy döntetlennel ér véget a rangadó, amikor jött Sándor György, és a fehérváriak éleslövésze – idén már nem először – eleresztette jobbal a labdát, amely 25 méterről mintha zsinóron húzták volna a jobb felső sarokba zúgott. Ezzel nyert a Vidi, és győzelmével nagy lépést tett az ezüstérem felé.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 5116 néző
Vezette: Andó-Szabó 8Szpisják, Albert I.)
Videoton FC: M. Bozsovics – Szolnoki, Caneira, P. Vinicius, H. Sanchez – Tóth B. (Kovács I. 72.), Mitrovic – F. Oliveira (Torghelle 82.), Sándor Gy., Walter (Gyurcsó 65.) – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa
Győri ETO FC: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics, Sztanisics, Völgyi – Varga R. (Ahjupera, a szünetben), Trajkovics, Fehér Z., Pátkai (Kamber 79.), Koltai – Strestik (Dudás Á., 85.)

Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Nikolics N., Sándor Gy., illetve Koltai

Edzőszemmel:

– Paulo Sousának a mérkőzés után közvetlenül, privát okok miatt sürgősen el kellett mennie, ezért kérjük a szurkolók megértését. Már az első félidőben volt öt-hat komoly helyzetünk, irányítottuk a mérkőzést, majd a második félidőben a fölényünk góllá érett. Egy hétköznapi hibából azonban az ellenfél gyorsan egyenlített. A fiúk viszont óriási tartásról tettek tanúbizonyságot, és hihetetlen győzni akarásuknak köszönhetően újabb gólt rúgtunk, mellyel megnyertük a mérkőzést. Végig olyan intenzitással játszott a csapat, ahogy terveztük, és a ránk jellemző hozzáállással és stílussal. Nagyon fontos győzelmet arattunk a mai napon. – Torreno Jarabo Ignacio a Videoton FC erőnléti edzője

– Az első félidőben nem játszottunk olyan jól, a második játékrészre azonban feljavultunk. Úgy érzem, a Fradi elleni meccs óta javul a játékunk, azonban a mai napon ez még nem volt elég a győzelemhez. – Pintér Attila a Győri ETO vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik