Sport

Másfél millió euró lesz a Volán költségvetése

Javában zajlik a pénzügyi tervezés a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál. Az új edzőpálya is elkészül majd.

Az eddigi tervek szerint 100-150 fő befogadására lesz alkalmas a Sapa Fehérvár AV 19 új edzőpályája. Két szinten öltözőkkel és irodákkal működik majd, de a beruházás nagyobb része 2013-ra tolódik – olvasható a magyar hoki csapat hivatalos weboldalán.

“A B pályát az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok állóhelyi része mögé terveztük. Azonban a városnak még meg kell egyeznie a Fevitával, ugyanis övék a terület. Az első tárgyaláson magam is jelen voltam és úgy érzem, van remény az egyezségre. A legfontosabb feladat tehát a második jégpálya megépítése. A pályázatot beadtuk, a városvezetés mellettünk áll. Remélem, hogy összefogással a jövő augusztusra elkészülhet az új jégfelület” – mondta id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, aki hozzátette, 2013-ban kezdődhet a beruházás, mert ahhoz minisztériumi engedély is szükséges.

A klub két ajánlatot is kapott a következő szezon tv-közvetítéseire, amit azt jelenti, hogy a tv-jogokból lesz bevétele a Sapa Fehérvár AV 19-nek.

Ráadásul a következő idényben már nem kell a szakosztálynak 50-60 millió forintot költenie a farmcsapatra, sőt, a TAO-támogatás a felnőtt csapat felszerelésének 70 százalékát is biztosíthatja. Mindez azt jelenti, hogy reálisan tervezhető a 2012-2013-as szezon költségvetése, ami körülbelül másfél millió euróra rúg majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik