Sport

Kínos finn zakó, az oroszok a cseheket is lenyomták

A társrendező Finnország 5-0-ra kikapott az Amerikai Egyesült Államok csapatától az A csoportos világbajnokságon.

A vasárnapi csoportrangadón a tengerentúliak az első és a második harmad hajrájában, sorsdöntő pillanatokban szereztek gólokat, majd a harmadik etap elején bő négy perc alatt újabb kettőt lőttek és végül kiütéses győzelmet arattak. Jimmy Howard 18 védéssel ért el shutoutot, Max Pacioretty pedig egy-egy góllal és asszisztal jelentkezett.

A finneket így pontszámban beérte Szlovákia, amely nagy csatában verte Svájcot 1-0-ra.

Oroszország továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, szbornaja Csehország ellen sem ingott meg. Perezsogin a 24. másodpercben megszerezte a vezetést az oroszoknak, a csapat pedig ezt követően a megszokott módon őrizte a korongot. A harmadik harmadban Jevgenyij Malkin lőtt villámgólt, Csehország pedig nem tudott újítani, igaz ehhez kellett Konstantin Barulin 30 védése is.

A stockholmi csoport másik meccsén elképesztő eredmény született, Norvégia ugyanis 12-4-re ütötte ki Németországot. Utóbbi együttes szemszögéből pocsékul indult a találkozó, ugyanis Dennis Endras kapust már a hatodik percben, három bekapott gól után le kellett cserélni. A második harmad még ennél is durvább volt, az északiak ugyanis szűk tizenegy perc alatt újabb hatot lőttek és már az összecsapás felénél 9-0-ra vezettek. Norvégia végül 12-4-re nyert.

Az utolsó húsz percre visszatérő Endras kapus 14 lövésből, váltótársa, Dimitri Kotschnew 18 löketből nyelt be hat-hat gólt. Patrick Thoresen megállíthatatlan volt, három-három találatig és gólpasszig jutott.

Eredmények – A csoportos világbajnokság, 10. játéknap
Helsinki-csoport:
Szlovákia-Svájc 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Egyesült Államok-Finnország 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Stockholm-csoport:
Norvégia-Németország 12-4 (3-0, 6-1, 3-3)
Oroszország-Csehország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik