Sport

Fantasztikus meccsen egyenlített a Pick Szeged

A férfi-kézilabdabajnokság döntőjének második mérkőzésén a Szeged 24-23-ra győzte le a címvédő MKB Veszprémet, így harmadik meccs dönt a bajnoki aranyéremről.

A Pick Szeged abban bízott a férfi-kézilabdabajnokság döntőjének második mérkőzése előtt, hogy az utóbbi időben sikerült már elkapnia a sokáig verhetetlennek hitt Veszprémet.

A kupadöntőn is csak egy góllal kapott ki a Pick, az alapszakaszban pedig meg is verte a Mocsai-csapatot. Ezzel együtt az első mérkőzésen esélyt sem hagyott az MKB Veszprém a szegedieknek.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban aztán telt ház várta a két együttest. Az első gólt a Szeged szerezte Frantisek Sulc révén, és jobban is ment a hazaiaknak az első félidőben. Czina kétszer is teljesen feleslegesen állíttatta ki magát, Skaliczki László le is teremtette a védőt. Prodanovic és Buday volt a Pick húzóembere, Ancsinnak, az év legjobb átlövőjének nem annyira ment. A másik oldalon Vujin volt haloványabb (a második félidő 23. percében szerezte első akciógólját), ellenben Carlos Perez, főleg a második játékrészben nagyon jókor szerezte a gólokat.

A szünetben 11-10-re vezetett a Szeged, a mérkőzés rendkívül kiélezett volt, magas színvonalú és hőfokú is, utóbbi nem meglepő persze. Korazija emberhátrányban egyenlítette ki az állást a fordulás után, majd Perez percei következtek, a 41 éves átlövő rendre egyenlített. Lékai, Prodanovic és Zubai góljaival (a beállós meglehetősen későn szerezte első találatát) 19-16-ra elhúzott a Pick a második félidő 16. percében, ez volt az addigi legnagyobb különbség. De csak két és fél percig tartott a nagy előny, a 18. minutumban már 19-18-at mutatott az eredményjelző: Tomas Urban szerezte az
egyenlítőtalálatot egy brilliáns egyéni akció révén. A 20. percben stílszerűen 20-20 volt az állás.

Ezután felváltva estek a gólok, majd Tatai visszaállt a szegedi kapuba és 23-22-nél fontos lövést fogott, hogy aztán Sulc lőjön nagy gólt három és fél perccel a vége előtt. Jött egy Vujin-gól, majd egy Laluska-kiállítás, és egy percvolt hátra a találkozóból, amikor az MKB emberhátrányban támadhatott.

Hallatlan izgalmak mellett zajlott az utolsó támadás, a Veszprém háromszor is próbálkozott, négy másodperccel a vége előtt még szabaddobással jöhetett, de Perez lövése mellément.

A Pick Szeged egy fantasztikus találkozón vívta ki a harmadik mérkőzést, amelyet május 19-én rendeznek. Érdekesség, hogy az alapszakaszban is 24-23 lett a mérkőzés végeredménye Szegeden.

Eredmény – férfi kézilabda NB I., döntő, 2. mérkőzés
Pick Szeged – MKB Veszprém 24-23 (11-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik