Sport

A tavalyi GP3-as magyar futamgyőztes a kavicságyban végezte

Kiss Pál Tamás az első körben kiesett a barcelonai GP3-as verseny vasárnapi futamán, a tavalyi futamgyőztes sikerélmény nélkül távozik Katalóniából.

Immár negatív emlékei is vannak Kiss Pál Tamásnak Barcelonából. A miskolci pilóta tavaly itt szerezte meg saját maga és a magyar autósport elsõ GP3-as futamgyõzelmét, ám az idei évben nem hozott neki szerencsét a katalán helyszín: a második futamon ezúttal a dobogó legfelsõ foka helyett a kavicságy jutott neki, miután még az elsõ körben ütközött egy hirtelen elé bevágó riválisával.

Az Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a Formula-1 egyik elõszobájának számító GP3-as sorozat idei elsõ versenyhétvégéjérõl, ami érthetõ csalódottsággal tölti el, hiszen eddig máshoz volt hozzászokva Barcelonában. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következõ feladatra, a GP3 történetének elsõ Monacói Nagydíjára koncentrál.

Kiss Pál Tamás a levegőben hagyta el a barcelonai aszfaltcsíkot (0:35-nél):

Az elsõ körben történt incidens részleteirõl a pilóta a futamot követõen a következõket mondta el. „A négyes kanyar elõtti egyenesben bebújtam a belsõ ívre William Buller mellé, mire õ elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az õ jobb hátsó kereke összeért az én bal elsõmmel, és már repültem is fel a levegõbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fûre, az elsõ felfüggesztésem egybõl kitört és tehetetle nül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelõre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következõ futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyzõ, akit rajtam kívül kiütött a versenybõl.” – nyilatkozta a magyar pilóta, aki hozzátette, gyosan túl akarja tenni magát a barcelonai balsikeren, hogy a következõ feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljon.

A bajnokság következõ fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová elõször látogat majd el a GP3 mezõnye.

Eredmény – GP3, Barcelona, 2. futam
1. Daly
2. Visoiu
3. Laine
…Kiss Pál Tamás kiesett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik