Sport

Tovább élnek a memphisi remények

A Memphis két ponttal verte meg a Clipperst, így a Grizzlies kiharcolta a hetedik mérkőzést a tengerentúli kosárliga rájátszásában.

Pedig a Clippers eldönthette volna a párharcot, ráadásul hazai pályán, ugyanis szombaton hajnalban ők látták vendégül a remekül küzdő Memphist.

A találkozó képe is azt mutatta, a Grizzlies nem adta fel a továbbjutási reményiet. Az első negyedben 8-5-ig vezetett a Los Angeles, azután a vendégek megfordították az állást, és folyamatosan ők voltak előnyben, ráadásul volt kilenc is közte. A szünethez közeledve azonban összekapták magukat a hazaiak, és a félidőre 42-38-ig feljöttek.

A harmadik negyedben azonban visszább vett a Memphis és kétszer is egyenlíteni tudott a Clippers: előbb 60-60, majd 66-66 szerepelt az eredményjelzőn.

Az utolsó játékrészbe fordulva már nyolccal is ment a Clippers, de ekkor zsinórban 12-t szórtak a vendégek, és ismét nálunk volt az előny.

A hajrában azonban sok büntetőt hagytak ki a vendégek, de ezeket nem tudta kihasználni a Los Angeles, így végül 90-88-re a Memphis nyerte a hatodik találkozót, kiharcolva a mindent eldöntő hetedik meccset, melyet majd hazai környezetben vívhatnak.

A hazaiaknál Blake Griffin volt a legeredményesebb 17 pontjával, míg a Grizzlies legjobbja Marc Gasol – 23 pont – és Zach Randolph volt 18 ponttal és 16 lepattanóval.

 

Eredmény – NBA, rájátszás, negyeddöntő
Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 88-90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik