Sport

Jakab király harmadszor is a trónon

King Jamest, azaz LeBron Jamest, a Miami Heat játékosát válaszották a tengerentúli kosárliga (NBA) legértékesebb játékosának.

A liga hivatalosan szombaton délután jelenti majd be, hogy James lett az alapszakasz legjobbja, míg a trófeát vasárnap veheti majd át David Sterntől, a liga komisszárjától, az Indiana Pacers elleni elődöntő első meccsén.

LeBron James harmadszor lett a profi kosárliga MVP-je, azaz legértékesebb játékosa. Előtte hét kosaras tudta csak megszerezni legalább háromszor: Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Bill Russel, Wilt Chamberlain, Larry Bird, Magic Johnson és Moses Malone. A csúcstartó ezen a téren egyéként Abdul-Jabbar, akinek hat MVP címe van, Jordannak és Russellnek öt, Chamberlainnek négy.

A Heat hatosa a szezonban 27,1 pontot, 7,9 lepattanót, 6,2 asszisztot, és 1,9 szerzett labdát átlagolt, 53%-os dobóteljesítmény mellett.

James azonban nem volt felhőtlenül boldog, ugyanis elmondta, persze örül a legértékesebb játékosnak járó címnek, de eddig még nem nyert bajnokságot. Így egy bajnoki gyűrűért legszívesebben elcserélni az MVP szerepét.

Miamiban először ünnepelhetik meg ezt a címet a szurkolók, ugyanis James legutóbb a Cleveland Cavaliers játékosaként nyerte meg, míg Shaquille O’Neal szintén a Heathez szerződése előtt hódította el a trófeát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik