Sport

Dél-koreai szerzetesek buktak le pókerezés közben

Hat magas rangú dél-koreai szerzetes bukott le egy titkos felvételnek köszönhetően, miközben dollár százezrekben pókereztek, dohányoztak és italoztak.

Hatalmas botrány riogatja a hívőket Dél-Koreában, miszerint hat magas rangú buddhista szerzetes volt látható egy titkos felvételen pókerezés közben – írja a Poker.hu.

Pár napja került elő egy titkos felvétel, amelyen buddhista szerzetesek törökülésben épp pókereznek, némelyikük dohányzik, legtöbbjük pedig italozik. Mint utólag kiderült, 13 órás maratoni parti zajlott le abban a luxushotel szobában, amelyikbe elrejtették a kamerát.

Koreai források szerint a rendben kialakult hatalmi viszályoknak köszönhető, hogy elkészültek ezek a felvételek, de ez sem mossa le azt a szégyent, ami a rend hírnevén esett. Főleg úgy, hogy Dél-Koreában közel 10 millió hívője van, ami az ország lakosságának csaknem ötödét jelenti.

A rend feje, Jaseung szerzetes, a televízióban kért elnézést, és méltó büntetés kirovását ígérte a hat eltévedt szerzetesnek. Súlyos büntetésre számíthatnak, ugyanis Dél-Koreában tiltott játék a póker, a szerencsejátékot is csak kaszinókban lehet űzni, azt is főleg külföldi turistáknak.

Ehhez képest Las Vegasi viszonylatban is elismerésre méltó pénzösszegek cseréltek gazdát, egyes források szerint 875 ezer dollár értékű zseton feküdt a bizonyos szálloda szoba padlóján.

A szégyenfoltot elég nehéz lesz ezek után eltüntetni, főleg úgy, hogy a pókerparti egy elhunyt zenmester halotti torát megelőző estén zajlott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik