Sport

Az oroszok bevették Stockholmot

Finnország és Svédország is kikapott aktuális ellenfelétől a jégkorong-világbajnokság pénteki játéknapján.

Pénteken két találkozó előzte meg a házigazdák meccseit: az USA hosszabbításban tudott csak győzni Kazahsztán ellen, míg a csehek nagyon, 6-0-ra kiütötték az olaszokat.

A finnek Kanada ellen léptek jégre, és a vendéglátó már az első harmadban elhúzott: Pihlstrom öt perc, míg Koivu tíz után talált be a juharlevelesek hálójába, így a második etapra kétgólos előnnyel fordultak a hazaiak. Azonban ennyi volt az előny, a mérkőzés innentől kezdve a tengertúliakról szólt.

Burrows és Jokinen góljai után még mindíg 3-1 állt az eredményjelzőn, de érkezett Tavares és Skinner, akik egalizálták az állást.

A záró harmadban Kane lövése után már át is vették a vezetést a kanadaiak (4-3), így a lefújás előtt mindent egy lapra tett fel a finn csapat, és lehozták kapusukat. Vesztükre. 

Ugyanis Eberle közel 20 másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt betalált az üres kapuba, így 5-3-ra nyert Kanada.

A játéknap másik meccsen Oroszország még 2-1-es hátrányban volt a svédek ellen az első játékrészben, azonban egyenlíteni tudtak Malkin közreműkődésével, de igazán 3-3 után indult be az orosz gépezet.

Sorozatban négyet lőttek Fasth kapujába, Malkin pedig mesterhármast ért el, így 7-3 lett a vége.

Az oroszok és a kanadaiak győzelmükkel a csoport élére ugrottak, míg a finnek és a svédek a második helyet foglalják el.

 

Eredmények – jégkorong-világbajnokság

Helsinki-csoport:

Kanada-Finnország 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)

Stockholm-csoport:

Oroszország-Svédország 7-3 (1-2, 2-1, 4-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik