Sport

A titokzatos RaiseOnce nick mögött Phil Ivey bújik meg?

A pókervilágot több éve foglalkoztatja, hogy vajon a „RaiseOnce” PokerStarsos nick név alatt valóban Phil Ivey rejtőzködik-e.

Egyre nagyobb valószínűséggel állíthatjuk, hogy a PokerStarsos RaiseOnce” nick név a világ legjobbjának tartott Phil Ivey-hoz tartozik – írja a Poker.hu.

Már 1-2 éve is születtek olyan elméletek, miszerint Phil Ivey nem csak a Full Tilt Pokeren kártyázik online, hanem a legnagyobb ellenségként titulált PokerStarson is, ami ha bebizonyosodik, akkor oltári nagy botrány is születhetett volna.

A 2011. április 15-én bekövetkezett Fekete Péntekig az FTP-n Phil Ivey, és a PokerStarson „RaiseOnce” is Las Vegas-i címről kártyáztak. Nem egyszer volt olyan, hogy „mind a két” játékos internetkapcsolata egyszerre szakadt meg.

És bár ez nem bizonyított akkor még semmit, a kísértetiesen hasonlító statisztikai játékmutatók is egyre jobban azt igazolták, hogy bizony a két játékos egy és ugyanaz.

A Black Fridayt követően nem igazán foglalkoztatott senkit már a RaiseOnce nick körüli legenda, mígnem el nem jött az EPT Monte Carlo 100 ezer dolláros Super High Roller versenye.

Erre a tornára online is lehetett nevezni, amit történetesen „RaiseOnce” meg is tett, így elindultak az újabb pletykák és találgatások, amit az egyik külföldi pókeres fórum munkatársai indítottak útjára ismét.

A szóban forgó tornára végül 38-an neveztek, a különböző szűkítések után négy olyan játékos maradt csak, akiket nem tudtak beazonosítani az online nickjük alapján.

Így maradt hátra Dan Shak, Bill Perkins, Erik Seidel és Phil Ivey. Ők négyen mindannyian Amerikából kártyáztak, de Perkins és Shak nem Las Vegasban éltek, így már csak Seidel és Ivey maradtak.

Ha viszont figyelembe vesszük azt, hogy Seidel szinte irtózik az internetes pókertől, akkor gyakorlatilag el is jutottunk Ivey-hoz, aki így egyre biztosabb, hogy a „RaiseOnce” nick gazdája.

Utoljára pedig egy plusz csattanót hagytunk, miszerint „RaiseOnce” számos alkalommal mexikói címről kártyázik a PokerStarson. Ez azért fontos tény, ugyanis Ivey-nak van egy nyaralója Cabóban, ahova szívesen jár le pihenni, ami történetesen Mexikóban található.

Ezek után nem csoda, ha egyetlen egy élprofi sem akar kiállni ellene a PokerStarson. Vajon már mindenki nyílt titokként kezeli az Ivey-RaiseOnce azonosságot?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik