Sport

A bronzmeccsen is kikapott a Vasas

A Vasas 11-7-re kikapott a horvát Mladost Zagrebtől a férfivízilabda-Bajnokok Ligája Nagyváradon zajló Final Fourjának szombati bronzmeccsén, így negyedikként zárta a sorozatot.

A Vasas a pénteki elődöntőben a nagy esélyes olasz Pro Reccótól kapott ki 12–-5-re, míg a Mladost a horvát párharcban a két Varga-fivért, Dánielt és Dénest felvonultató Primorja Rijekával szemben maradt alul 10-–6-ra.

Földi László friss magyar bajnok együttese csak a nyitónegyedben tudta tartani a lépést a riválissal (1-1), amely a második játékrészt 5-3-ra megnyerve kétgólos előnyhöz jutott a nagyszünetre. A folytatásban is a Mladost akarata érvényesült, a zárónegyed előtt már három találattal vezetett (8-5), s a hajrában tovább nőtt a különbség.

“Sajnos nem sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk. Egy hosszú, küzdelmes, szenvedős szezonon vagyunk túl, amely sokat kivett belőlünk, csakúgy, mint a pénteki, Recco elleni meccs. Fantasztikus idényen vagyunk túl, amelynek utolsó két mérkőzése sajnos nem sikerült, de büszke vagyok a fiúkra és ők is büszkék lehetnek egymásra. Külön szeretném kiemelni a közönséget, amely mindkét vesztes meccs után megköszönte a fiúknak a játékot” – mondta Földi László.

Az angyalföldiek legutóbb 2008-ban szerepeltek a Final Fourban, akkor a harmadik helyen végeztek.

Eredmény – férfivízilabda-Bajnokok Ligája, Final Four, a 3. helyért
Mladost Zagreb (horvát) – TEVA-Vasas-UNIQA 11-7 (1-1, 5-3, 2-1, 3-2)
Gólszerzők: Vukacevic, Zivkovic, Mallarach, Udovicic 2-2, Radu, Hinic, Gagulic, illetve Katonás, Vámos 2-2, Boskovic, Steinmetz Á., Vörös

Ajánlott videó