Sport

A Vasas nagyon kikapott a Pro Reccótól

A férfivízilabda-Bajnokok Ligája elődöntőjében Kiss Gergelyék hétgólos vereséget szenvedtek Kásás Tamásék ellen.

Sima vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes, idei magyar aranyérmes TEVA-Vasas-Uniqa csapata a férfivízilabda-BL első elődöntőjében.

A Pro Recco bőséges, világklasszis kerettel vágott neki a mérkőzésnek, és ez, valamint az, hogy sokkal pontosabban támadott és védekezett, elég volt ahhoz, hogy már a félidőre eldőljön a győztes személye.

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Recco az elején azonnal kapott egy előnyt, amelyet belőtt, utána irányította a meccset. Nagyon jó csapat, azonnal kihasználta a hibáinkat védekezésben. De a második félidőben megmutatttuk, hogy tudunk mi is vízilabdázni. Mindent megfogunk tenni a bronzmeccsen azért, hogy megnyerjük. Az egy teljesen más meccs lesz, hiszen olyan csapatok vívják, akik ma kikaptak. Az fog nyerni, amelyik kevésbé fáradt” – nyilatkozta a DigiSportnak a meccs után Földi László, a Vasas vezetőedzője.

A Vasas akart, küzdött a meccsen, de meg kellett hajolni a kipihentebb Recco ellen.

Eredmény – férfivízilabda-BL
Teva-Vasas-Uniqa – Pro Recco 5-12 (1-4, 0-2, 2-4, 2-2)

Az élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban lehet olvasni.

4. NEGYED:

8. PERC: Mindenki a végét várja.

6. PERC: Praljinovic – 5-12!

6. PERC: Perrone meglövi az olaszok első negyedk negyedbeli találatát. Fülöp Bence kiállítása után – 5-11!

5. PERC: Vörös Viktor használja ki nagyon közelről a fórt (nem is volt szabályos a találat) – 5-10!

4. PERC: Nagy Viktor nagyon jól élt együtt a játékkal, tovább csökkentheti a hátrányt a Vasas. Eddig még nem szerzett gólt a Recco a negyedben. Kiállítást kap a Vasas Vörösnek hála, és Földi időt is kért.

4. PERC: Emberelőnybe került a Vasas, de előbb Tempesti védett, majd Boskovic lövését Tempesti fogta. Időt kér Porzio.

3. PERC: Az olaszok már nem adnak bele mindent, könnyedebben szövik a támadásaikat.

2. PERC: Az sem megy be, ami máskor 10-ből 10-szer. Kiss Gergely közeli lövését védte Tempesti.

2. PERC: Brguljan lő kapufát a védő szorításában.

1. PERC: Az utolsó ráúszásnál a bíró nem tudta eldönteni, ki hozza el. Játékvezetői labda, megúsztak az olaszok, de Nagy védett. Az ellentémadásnál Decker kozmetikázza az eredményt. 4-10!

A Vasas a bronzmeccsen a Mladost Zagreb-Primorje Rijeka meccs győztesével játszik majd. Amennyiben nem nyeri meg az utolsó negyedet 7-0-ra.

3. NEGYED:

Vége a 3. negyednek.

7. PERC: Katonás Gergely eredményes emberelőnyből, miután Steinmetzet tüntették el a kapu előtt. A Vasas drukkerei az eredmény ellenére nagyszerű hangulatot teremtenek. 3-9! Kásás Tamás válaszol most, a felső sarokba lő bődületes nagy gólt – 3-10!

6. PERC: Praljinovic azonnal válaszol, távolról, a vízre lőve – 2-9!

5. PERC: KIállítás a Vasasnak, Vámos Márton dühből eredményes – 2-8!

4. PERC: Na vééégre, egy kiállítás a Vasas javára. Fazekas lőtt kapura, nem volt eredményes. A meccs úgy tűnik, elment. Eddig egyetlen gólt tudott szerezni a Vasas és túlvagyunk a meccs és a harmadik negyed felén is. Molina Rios viszont beköszön – 1-8!

Időt kér a Recco. Sorcsere lényegében. Giuseppe Porziónak megvan az a kényelmes helyzete, hogy hat új embert küldjöna medencébe.

3. PERC: Kiss Gergő háttal a kapunak, félcsavarral lőtt kapura, Tempesti védte…

2. PERC: Steinmetz Ádámot gyötörték meg centerben, semmit nem kapott a Vasas a szabálytalanságért. Kásás ejt az ellenből, kapufára.

1. PERC: Sajnos, szenzációs góllal növelte előnyét a Recco: Bejátszották Perronénak, aki szinte ki sem látszódott a vízből, úgy talált Nagy kapujába – 1-7!

1. PERC: Ezúttal a Vasas hozta el a labdát. Kimarad az első magyar támadás.

A Vasas nem tudja felvenni, legalábbis az eredményt tekintve a versenyt a Pro Reccóval. Annak ellenére, hogy a találkozó kiegyenlítettnek tűnik, már öt góllal vezet a nagyszünetben az olasz együttes.

Emberelőnyben nem tud felnőni a feladathoz a Vasas, míg a Recco jól védekezik. Kisebbfajta csodának tűnne, ha a magyar csapat meg tudná fordítani az eredményt. Persze, semmi sem lehetetlen.

2. NEGYED:

Vége a második negyednek.

Kiss Gergelynek ütött oda Filip Filipovic. Senki sem látta az illetékesek közül.

8. PERC: Sukno. Sajnos. Sokadszorra. 1-6!

8. PERC: Nagy Viktor kétszer egymás után védett remekül, életben tartja a szerény reményeket a folytatásra.

6. PERC: Kásásék sem teljesítenek tökéletesen, mondjuk úgy 85 százalékban. Sajnos ez is elég az eredmény tartására.

5. PERC: Ötméterest kapott a Recco, de Filipovic lövését kivédte Nagy!! A drukkerek nem szeretik a bírókat. Praljinovicot közben ütésért kiszórják. Elrontotta az előnyt a Vasas…

4. PERC: Őrület, azonnal elveszik a labdát a játékvezetők, Vörös Viktor ellen fújtak. Még jó, hogy lecsippantotta Takács az olasz támadást. Az ellentámadásnál aztán elvitte a hév, középről lőtt, a kapuba.

4. PERC: Időt kért a Vasas.

3. PERC: Most ezzel együtt jól védekezik a Vasas, Takács villog a játék ezen részében. Madaras Norbert szórták ki, de a Vasas Tempestibe lőtte az előnyt. Kár érte.

2. PERC: Steinmetzet gyötörték, egy kiállítás azért elfért volna. Jöhetnek az olaszok, elhúzhatnak hat góllal.

2. PERC: Steinmetz Ádám jól mozdult le a védőjéről, de a lövés nem volt pontos.

1. PERC: Megint azonnali Decker-kiállítás, és ki is használják: Molina Rios lőtt gólt – 1-5!

1. PERC: Megint az olaszok hozzák el a labdát.

A Vasas eddig nem tud mit kezdeni a pontosabb Reccóval, és valamelyest a kiállításokat is rosszkor kapta a csapat. Háromgólos hátrányba a Földi-fiúk.

1. NEGYED:

Vége az első negyednek!

8. PERC: Brguljant szórják ki, előtte két kontrát is fújtak mellesleg ellenük. Az emberelőny végén Nagy Viktor mutatott be fontos bravúrt!

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is ott van a nagyváradi uszodában.

7. PERC: Újabb olasz előny, amelynek a végén Sukno lő gólt – 1-4!

6. PERC: Kapufát lőtt a Recco, majd az ellentámadásnél Filipovic ellen ítélte, a fór végén Steinmetz Ádám két méteren belülről talált a hálóba, a Vasas gólját nem adták meg. A meccset egy spanyol és egy román játékvezető vezeti.

4. PERC: Nahát, a játékvezetők kontrát fújnak a Recco ellen, Pijetlovic ellen. Emberelőnybe került a Vasas, először Vörös, majd Boskovic lőtt, de Tempesti védte az utóbbi löketet, az előbbinél a kapufa mentett. Brguljan szabálytalankodott Buriccsal szemben, ötméterest adtak a Reccónak, amelyet Filipovic értékesített – 1-3!

3. PERC: Vasas-előny és Drasko Brguljan hatalmas lövése után szépített a magyar együttes – 1-2!

2. PERC: Kiss Gergely lőtt távolról, de a blokkról mellészállt a labda. Az ellentámadásnál újabb kiállítást kapott a Vasas, és amint letelt a fór, Filip Filipovic jobbról kilőtte Nagy Viktor kapuját – 0-2!

1. PERC: Decker Ádámot már ki is állították egy bejátszást követően, és azonnal megszerezte a vezetést a Recco. Pjietlovic a gólszerző – 0-1!

1. PERC: Elkezdődött a mérkőzés, az olaszok hozták el a labdát.

A Pro Recco gyakorlatilag egy világválogatott, a keretes összeállításunkban is látható, hogy minden posztra három világsztár áll az edző rendelkezésére. Ezzel együtt tavaly kikaptak a BL-döntőben a Partizan Belgrádtól.

Földi László így nyilatkozott a meccs előtt.

Érdekesség, hogy  nagyváradi uszodában is besüt a nap az ablakon, ezzel a problémával a Komjádi-uszodában is megküzdenek a csapatok.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, a Vasas drukkerei sokkal többen vannak, mint az olasz szimpatizánsok, nem beszélve a semleges, jobbára magyar nézőkről.

Egészen sajátos hangulatú csemege lesz a négy legjobb európai együttes nagyváradi Final Fourja. Azon belül rögtön az első mérkőzés, a Pro Recco és a Vasas összecsapása. Ebben ugyanis három klasszis, Madaras Norbert, Benedek Tibor és Kásás Tamás néz majd szembe az újdonsült magyar bajnokkal. (Mellesleg a Primorje Rijeka csapatában szerepel a két Varga, Dénes és Dániel.)

„Én azt gondoltam az első Vasas-Jug meccs után, amikor négy góllal nyert a Dubrovnik, hogy 90 százalék, vagy talán még több, hogy velük fogunk játszani, de nem, mégis a Vasassal játszunk, ami nem baj, vagy mondhatjuk, hogy teljesen mindegy. Nyilván azt tudom, hogy ez egy olyan Final Four, aminek számunkra talán még nagyobb tétje van a tavalyi után, amin kikaptunk. Nem szabad egyébként, hogy ez nyomasszon minket. Nekünk nyernünk kell” – mondta a vízilabda-válogatott hivatalos weboldalának Madaras Norbert.

„Fedett uszodában játszunk. Biztosra veszem, hogy nagyrészt magyarok lesznek a lelátón, és nekünk fognak szurkolni. Ez pedig nagyon sokat tudni adni a csapatnak, pláne egy ilyen fontos meccsen” – mondta Nagy Viktor, a Vasas és a magyar válogatott kapusa.

„Taktikailag nem lehet külön készülni ellenük szinte semmire, mert minden játékosuk világklasszis. Én inkább azt gondolom, hogy arra kell odafigyelni, hogy elérjük a megfelelő mentális állapotot és ne misztifikáljuk túl őket” – így Katonás Gergő.

A főszereplők

A Vasas kerete:

Nagy Viktor, Decker Ádám, Boskovic Miho, Katonás Gergely, Fazekas Tibor, Vörös Viktor, dr. Kiss Gergely, Vámos Márton, Brguljan Drasko, Fülöp Bence, dr. Steinmetz Barnabás, Takács Bálint, dr. Steinmetz Ádám, Barabás Botond, Vereczkey Zoltán. Vezetőedző: Földi László

A Recco kerete:

Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Damir Buric, Jonathan Del Galdo, Maurizio Felugo, Luigi Di Costanzo, Niccolo Figari, Filip Filipovic, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Dario Gennaro, Andrea Fondelli, Massimo Giaccopo, Alex Giorgetti, Alexander Ivovic, Nicolo Gitto, Federico Lapenna, Guillermo Molina Rios, Giacomo Pastorino, Felipe Perrone, Dusko Pjietlovic, Stefano Tempesti, Andrija Praljinovic, Sandro Sukno, Boris Zlokovic


Ajánlott videó

Olvasói sztorik