Sport

Döntős három magyar is az öttusa-vb-n

Demeter Bence után Marosi Ádám és Kasza Róbert is bejutott a római öttusa-világbajnokság férfi versenyének vasárnapi fináléjába.

A 2009-ben világbajnok, tavaly vb-harmadik Marosi Ádám és az elmúlt évben vb-ötödik Kasza Róbert a 36 fős C csoportba került. Ők az uszodában nyitották a napot késő délelőtt: Marosi 2:02.08 perces, Kasza 2:03.89-es eredménnyel teljesítette a 200 métert, ezzel mindketten az élcsoportból, az ötödik, illetve a nyolcadik helyről várhatták a vívást.

A második számra ugyan nagyon sokat kellett várniuk, az A csoportban szerepelt Demeter Bence már az egész napját befejezte, amikor ők még el sem kezdték a vívást. A hosszú kényszerpihenő azonban nem viselte meg őket, nagyon eredményesen gyűjtögették pontjaikat a pástokon: Marosi 27 győzelem mellé mindössze 8 vereséget szedett össze, Kasza pedig 24/11-gyel zárt. Előbbi – 1048 pontos, kiváló – teljesítmény a legjobb volt a mezőnyben, utóbbi pedig, amely 976 pontot ért a negyedik.

A remek vívással a két – már olimpiai kvótás – magyar az élről várhatta a kombinált számot: Marosi volt nagy fölénnyel az első, Kasza pedig szintén magas pontszámmal a második. A három lövészettel megszakított 3000 méteres futást az egész nap nagyon magabiztosan versenyző Marosi az élen “magányosan” teljesítette, az idény elején térdműtéten átesett és emiatt sokat kihagyó Kaszának viszont jó induló pozíciója ellenére meg kellett küzdeni a továbbjutásért.

Jól lőtt, de a futás végére lelassult, így végül tizenkettedikként biztosította helyét a döntős mezőnyben.

“Ádi minden számban nagyon jól teljesített, Robi a versenyhiánya ellenére eredményesen vívott, a futásban pedig megküzdött a helyéért, Bence meg magának nehezítette meg a végét, de a lényeg, hogy mindannyian döntősök” – értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A program szombaton a nők döntőjével folytatódik. A mezőnyben ott lesz Kovács Sarolta, Tóth Adrienn és Gyenesei Leila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik