Sport

Szép, de csúnya pofonokat osztogat

Szombat este Sashalmon harmatsúlyban WBF-címvédő meccset vív a jelenlegi egyetlen magyar profi ökölvívónő, Szebelédi Renáta a román Eva Marcu ellen.

Szombat este a Sashalmi Közösségi Teremben a Feja Promotion gáláján kötelek közé lép a jelenlegi legjobb magyar profi ökölvívó hölgy, Szebelédi Renáta, aki a tavaly Németországban megszerzett WBF-övét teszi kockára Eva Marcu ellen.

Szebelédi alig 20 éves, de az elmúlt két évben domináns szereplőjévé vált a magyar profi ökölvívásnak. Jelenlegi WBF-öve mellé alig egy hónapja megpróbálta megszerezni az IBF nagylégsúlyú vb-címét is, de pontozással kikapott Olaszországban Simona Galassi ellen.

A szombati riválisok, Szebelédi és Marcu egyszer már találkoztak a ringben, egy esztendeje, Győrben, akkor a magyar világbajnoknő TKO-val diadalmaskodott a 6. menetben.

Szebelédi Renáta, aki az elmúlt napokban nem csak az ökölvívásra koncentrált, hiszen a hét első három napján az írásbeli érettségi vizsgával is sikeresen megküzdött. „Szerencsére nekem a tanulás soha nem volt teher, mindig sikerült az iskolát a sportolói karrieremmel szinkronba hozni. Noha nemrég volt az olaszországi mérkőzésem, teljesen felkészültnek érzem magam a szombati küzdelemre. Kiemelten fontos nekem ez a mérkőzés, hiszen csak ritkán tudom megmutatni magam itthon. Győzelemre és kiütésre fogok törekedni szombaton is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik