Sport

Storcz Botond: centik döntenek majd a kvótákról

Jövő héten közepén rendezik Poznanban azt az olimpiai pótkvalifikációs versenyt, ahol a hiányzó három kenus és egy kajakos kvóta megszerezhető.

Négy számban, férfi K-1 1000, K-2 200, C-1 200 és C-2 1000 méteren lesz magyar érdekeltség Lengyelországban, ahol a párosok versenyében csak a győzelem, az egyeseknél pedig az első két hely ér kvótát.

Storcz Botond szövetségi kapitány szerint az év egyik legfontosabb erőfelmérője következik, hiszen a poznani szereplés az olimpiai terveket is befolyásolja, ezért az egész felkészülési programot a pótkvalifikációra fókuszálva állították össze.

Hogy mely egységek szállnak harcba a kvótákért, az a hétvégi szegedi válogatón dőlt el, ahol szinte minden számban magabiztos sikert arattak a győztesek. Ennek a kapitány egyrészt a mutatott forma miatt, másrészt azért örül, mert „így nem lehet kétséges, hogy pillanatnyilag az a legjobb egység, amelyik Poznanba utazik”.

Storcz bizakodó, a szegedi teljesítmény alapján minden magyar egység esélyes a kvótaszerzésre, az ellenfelek formájáról azonban nincsenek információk, hiszen ez lesz a szezon első nemzetközi versenye. A kapitány minden számban nagyon kiélezett versenyre számít: a sprintszámokban például biztosan centiméterek döntenek majd, de K-1 1000 méteren is olyan országok szeretnének még indulási jogot szerezni, mint az olimpiai címvédő britek, a spanyolok vagy éppen az olaszok.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik