Sport

Nagyváradon magyar megy magyar ellen

Pénteken és szombaton eldől melyik a legjobb vízilabda csapat Európában. Másként: vajon folytatja e a Vasas a csodát Benedekék ellen?

Pénteken a Vasas – aki a négyes döntőbe jutásért alig egy hónapja az egyik horvát sztárcsapatot, a Jug Dubrovnikot verte négygólos hátrányból – az olasz Pro Recco ellen száll vízbe a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A másik ágon maradt még két horvát alakulat, ott a Mladost Zagreb és a Primorje Rijeka küzd egymással.

A vízilabda Bajnokok Ligája zárószakaszának Final Fournak amúgy a romániai Nagyvárad ad otthont, ergo magyar hangból és szurkolóból nem lesz hiány. Mi több az ellenfelek sem mentesek a magyar szótól.  Értelemszerűen a Vasas viszi magával a legtöbb magyar pólóst, de a reccói különítmény és a rijekai alakulat is felvonultat több magyar világsztárt. Az előbbinek a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor személyében például magyar csapatkapitánya van, de az itáliaiakat erősíti a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes Kásás Tamás és a kétszeres olimpiai győztes Madaras Norbert is.A Primorje a 2008-as pekingi olimpiai első válogatott két tagját, Varga Dánielt és öccsét, Varga Dénest vonultatja fel. Csupán – az amúgy a Szegedet kettős győzelemmel búcsúztató – zágrábiaknál nincs magyar légiós.

Gyorsan szögezzük le, pénteken a Ioan Alexandrescu uszodában megrendezésre kerülő első meccsnek nem a Vasas az esélyese. Ugyanakkor ne írjuk le Földi László tanítványait. Ha a piros-kékek úgy játszanak, mint azt a négy közé jutásért vívott párharc visszavágóján a Jug Dubrovnik ellen – 16-9-cel ütött el a Final Fourtól – akkor látszik némi remény. Nem is kevés. Ehhez viszont minden Vasas játékostól 110 százalékos teljesítmény és teljes csapategység szükségeltetik.

A BL négyes döntőjének programja:

péntek, elődöntők:

Pro Recco (olasz) – TEVA-Vasas-UNIQA, 17 ó
Mladost Zagreb (horvát)-Primorje Rijeka (horvát), 19 ó

szombat:

bronzmérkőzés, 17 ó
döntő, 19 ó

Az angyalföldiek legutóbb 2008-ban szerepeltek a Final Fourban, akkor a harmadik helyen végeztek.

Az utóbbi fél évtized győztesei:

2007: Pro Recco (olasz)
2008: Pro Recco 
2009: Primorac Kotor (montenegrói)
2010: Pro Recco
2011: Partizan Beograd (horvát)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik