Sport

Mégis meg kellett műteni Tibolyát

Csütörtökön megoperálták Tibolya Péter bal kulcscsontját, mely a római öttusa-világbajnokság férfi váltóversenye során, lovaglás közben tört el.

A beavatkozásra Budapesten került sor, a műtéttel rögzítették a sérült testrészt, egyben kivették a jobb kulcscsontjába a 2007-es sérülésekor beültetett fémdarabot.

Tibolya Péter kedden törte el a kulcscsontját, amikor az első akadálynál bukott a lovával. A balesetet követően rögtön kórházba szállították, majd még aznap késő este hazautazott. Eleinte úgy volt, hogy nem lesz szükség műtétre, ám végül elkerülhetetlen volt a beavatkozás.

Felépülésével kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy várhatóan két hét múlva kezdhet el mozogni. A sportoló mindenesetre reméli, hogy nem veszik kárba ez a szezonja.

A sportágban július elején Európa-bajnokságot rendeznek, majd augusztusban következik az olimpiai verseny. Tibolyának egyelőre nincs kvótája, de a vb előtt esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról részvételi lehetőséghez jusson. A londoni játékokra egy nemzetből nemenként két öttusázó nevezhető, de több szerezhet kvótát. Amennyiben ez így alakul, az adott szövetség dönt az indulókról.

A férfiaknál jelenleg Marosi Ádám és Kasza Róbert kvótás.

Ajánlott videó