Sport

Böczögő beugrott a torna-Eb döntőjébe

A felnőttek és a juniorok is jól szerepeltek a tornászok brüsszeli Európa-bajnokságán csapatban, Böczögő Dorina ugráson, a junior Makra Noémi pedig az ugrás mellett egyéni összetetteben is döntős lett.

Draskóczy Imre női vezetőedző tájékoztatása szerint a teljes magyar együttes (Böczögő Dorina, Gombás Laura, Csillag Tünde, Divéky Luca és Al-Salty Dália) kiválóan és kiegyensúlyozottan teljesített. Kifejezetten büszke arra, hogy most először fordult elő, gerendán senki sem hibázott, ennek is köszönhető, hogy a magyarok a középmezőnyben végeztek.A 27 nemzetet felvonultató csapatversenyben 154.826 ponttal a 14. helyet szerezték meg.

Minden szeren három versenyző indulhatott és mindhárom eredménye számított. A négy szert tekintve Böczögő Dorina teljesített a legjobban, ugyan egyéni összetettben nem hirdettek eredményt, de az összpontszámot tekintve olimpiai indulunk benne volt az első 20-ban, a 17. helyen végzett, ez pedig a nyári ötkarikás játékokat tekintve mindenképpen biztató. Az pedig még inkább, hogy az olimpikon mindkét nehéz ugrását teljesítette, és ezzel 14.333 ponttal a 8. helyen került be az ugrás vasárnapi döntőjébe.

Csillag Tünde is jó gyakorlatokat produkált, talajon elért 13.600 pontja viszont most kevés volt a fináléba kerüléshez, nem fogadta el minden gimnasztikáját a zsűri. A vezetőedző dicsérettel illette Csillagot is, és úgy véli a következő nagy nemzetközi versenyen akár finálés is lehet ezen a szeren.

“Nagyon boldog és elégedett vagyok. A felnőttek kiegyensúlyozottan teljesítettek, Böczögő Dorinát pedig ki kell emelnem, nagy dolog, hogy ugráson bekerült a döntőbe, ahol akár még előrébb is végezhet. A juniorokat szintén dicséret illeti, a csapatban elért 10. hely kiváló, Makra Noémi pedig bizonyította, az egyéni összetett mellett ugrásban is ott a helye a legjobbak között” – értékelt a kapitány.

“Örülök, hogy mindkét nehéz ugrásomat sikerült bemutatni, és ez a döntőre is elegendő volt. A fináléban mindenki tiszta lappal indul, így a vezetőedzővel is átbeszéltük, hogy az 5. és a 8. hely között bármi összejöhet a legjobb nyolc között” – mondta Böczögő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik