Sport

Litván bringáson a rózsaszín trikó

A Garmin-Barracuda csapata nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny negyedik szakaszául szolgáló időfutamot.

Kedden szünnap volt a Girón, ugyanis szerdától mezőny már nagyban Észak-Olaszországban „gyilkolja” a kilométereket a dániai rajt után, most Verona környékén kellett letudni egy 33,2 kilométeres etapot. A Garmin-Barracuda csapat teljesítette leggyorsabban a szerdára kiírt távot, így a rózsaszín trikó az együttes litván tagjára, Ramunas Navardauskasra került. Őt az összetettben csapattársai: Tyler Farrar, Robbie Hunter és Ryder Hesjedal követik.

Ami a menőket illeti: a hétfőn megsérülő Taylor Phinney és Mark Cavendish is küszködött szerdán, az az amerikai együttese, a BMC csak a tízedik, a brit csapata, a Sky pedig csak a kilencedik legjobb időre volt képes. Phinney egyébként vastagon benne volt abban, hogy övéi lemaradtak, ugyanis a jobb bokáját erősen fájlaló kerekes majdnem elesett az etap felénél, ezzel pedig értékes másodperceket veszített a BMC.

Az orosz Katyusa mindeközben szép lassan megszilárdítja második helyét, a spanyol Joaquim Rodriguez ugyanis 29 másodpercet hozott a címvédő Michele Scarponin. Az ibériai bringás ezzel már a tízedik az összetettben, csak 30 másodperc a hátránya, pedig az előzetes várakozások szerint az első négy etapon többet kellett volna kapnia. Így a verseny egyik nagy esélyesévé lépett elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik