Sport

Biztos győzelem vezéráldozatokkal

Nem egészen úgy alakult a futsalosok Vasas elleni második mérkőzés, ahogy azt Marcos Angulo vezetőedző előre eltervezte.

No, nem az eredmény miatt, mert azzal nem volt gond, de a begyűjtött sárga és piros lapok száma majdnem megegyezett a csapat által rúgott gólok számával.

A mérkőzés jól indult, minden győri támadásban benne volt a gólveszély. Pontos és precíz volt a labdatartás, a Vasas partner volt a játékban, látszott, hogy elakarják kerülni a nagy gólarányú vereséget. A mérkőzés ezen időszakában Lódi, Gyurcsányi és főleg Ramada voltak a legaktívabbak, de a többiek is mindent megtettek a gólszerzés érdekében. A 12. percben a második sárga lapját begyűjtő Vasas játékos a kiállítás sorsára jutott és az ETO kihasználta az emberelőnyt, Ramada lőtt a hálóba.

Innentől kezdve aztán felgyorsultak az események és a félidő végére a jól és eredményesen játszó ETO gyakorlatilag pontot tett a mérkőzés végére. Két perc alatt négy gólt rámoltak be a győriek, és ezzel esélyt sem adtak a Vasasnak. Ramada duplája után Harnisch Ákos lőtt gólt, majd Café ziccerig játszott labdát értékesített. Ali a végén a két gólpasszát szintén góllal koronázta meg. Az 5-0 mellett elég sok fault volt mindkét oldalon, de a hatodik szabálytalanság nem jött össze egyik csapatnál sem.

A második félidő aztán Vasas góllal kezdődött, de nem ez volt a rémálom. Egy nyugodt mérkőzés a játékvezetők játszóterévé vált, és ez mindkét csapat számára csak veszteséget hozott. Ramada egy sárga lapot érő szabálytalanság után azonnal piros lapot kapott, de ezt az emberhátrányt az ETO használta ki, és két labdaszerzéssel kontrából Lódi Tamás duplázott, 7-1-re módosítva az eredményt. Közben röpködtek a sárga lapok, gyűltek a szabálytalanságok, pedig igazán nem volt sem durva, sem kemény a találkozó. Egy rosszul végrehajtott csere miatt Café is sárga lapot kapott, és mivel neki már volt egy ilyen, mehetett zuhanyozni, és megint jött az emberhátrány. A másodikat is túlélte az ETO, sőt, Szeghy is betalált, 8-1-re növelve az ETO előnyét. Ekkor a Vasas percei következtek, két góllal felzárkóztak, egészen 8-3-ig. De a végére még maradt győri csattanó, egy percen belül 10-ig jutott a Rába-parti alakulat. Ali után Dróth Zoli is feliratkozott a góllövők közé.

A vége sima 10-3, ezzel az ETO két győzelemmel hozta a kötelező továbbjutást, és várhatja az Aramis-DEAC párharc győztesét. Az Aramisnak nem sikerült begyűjtenie második győzelmét, 3-1-re kikapott Debrecenben, így túlórára kényszerül. A többi mérkőzésen is meglepetések születtek, így még sehol sem dőlt el a továbbjutás sorsa, az esélyesek nem tudták érvényesíteni a papírformát. Az ETO-nak így most jól megérdemelt pihenő következik, míg a többi csapat élet-halál harcot vív a továbbjutásért. A következő mérkőzés Győrben hétfőn kerül sorra, ez a párharc három győzelemig tart, hazai pályán előnyt kell szerezni, remélhetőleg szépszámú győri közönség előtt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik